Akcijom Kupujmo hrvatsko HGK nastavlja s promocijom domaćih kvalitetnih proizvoda

Akcijom Kupujmo hrvatsko, koja se u srijedu održava u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića, od 9 do 18 sati, Hrvatska gospodarska komora nastavlja s promocijom domaćih kvalitetnih proizvoda, putem najpoznatije nacionalne akcije.

Akcija se održava pod visokim pokroviteljstvom Kolinde Grabar Kitarović, predsjednice Republike Hrvatske, koja je posjetila akciju i dala potporu ciljevima iste.

Akciju je otvorio Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore. Dobrodošlicu i uspjeh akcije zaželilo je Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba.

U akciji je sudjelovalo više od 250 tvrtki s više od dvije tisuće proizvoda, a posjetili su ju brojni ugledni predstavnici gospodarskog, političkog, kulturnog i sportskog života, te građani.

S područja Virovitičko-podravske županije na akciji Kupujmo hrvatsko u Zagrebu sudjeluju:
Podrum Vineda d.o.o. Vukosavljevica, Dubra d.o.o. Suhopolje, Nervus d.o.o. Virovitica, Pčelarstvo Balint Virovitica, OPG Jasna Doner Sladojevci i OPG Slavko Švraka Virovitica.
Akcija Kupujmo hrvatsko ove godine obilježava tradiciju od 18 godina i predstavlja najsnažniji simbol očuvanja vrijednosti našega gospodarstva.
Promocijom nositelja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, ali i svih ostalih kvalitetnih hrvatskih proizvoda, ova je akcija odigrala najznačajniju ulogu u jačanju svijesti nacije o važnosti kupovanja domaćih proizvoda.

Akcija Kupujmo hrvatsko je jedan od najpoznatijih poticaja proizvodnje te očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta. Uz činjenicu da utječe na svijest potrošača o važnosti kupovine domaćih proizvoda, usmjerena je i na promociju hrvatskih proizvođača koji ulažu velik trud, kreativnost i napore u svakodnevnoj borbi s tržišnim izazovima.
Hrvatske tvrtke, obrti, obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), udruge, zadruge i kućne radinosti izlažu svoje proizvode na za to predviđenom prostoru podijeljenom na četiri cjeline (Središnja Hrvatska, Slavonija, Dalmacija, Istra i Kvarner), dok se vodeći hrvatski proizvođači predstavljaju na središnjem dijelu trga kao posebna cjelina.

(hgk)