Foto: Počeli radovi na nogometnom igralištu u Ćeralijama

Uz nazočnost saborskog zastupnika Josipa Đakića, virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića, ravnatelja Doma zdravlja VPŽ Igora Fazekaša, te načelnika Općine Voćin, Predraga Filića, započeli su radovi na uređenju nogometnog igrališta u Ćeralijama. Investicija je ukupno vrijedna oko 900.000 kuna (trenutno su ugovoreni radovi u iznosu od 750.000 kuna nap.a.), a njom će se izgraditi svlačionice, sanirati travnjak, urediti okoliš, tribine…
IMG_0775
– Mještani Ćeralija su željeli ovaj projekt, a dvije i pol godine smo rješavali imovinsko-pravne odnose. Investitor je Općina Voćin. Općina Voćin je najmlađa općina u RH, a Ćeralije je najmlađe mjesto u općini. Ovo je dokaz naše brige za mlade i sport, uz stvaranje sadržaja za djecu čime će svi biti zadovoljni. Od iduće sezone NK Ćeralije će igrati na svom igralištu. Zahvaljujem se županu Tomislavu Tolušiću i saborskom zastupniku Josipu Đakiću pri pomoći za ovaj projekat. Oni su uvijek bili uz nas i pomagali nam. Sjetimo se škole koja je izgorjela, nemojte zaboraviti da nam nisu željeli pomoći ni ministarstvo ni tadašnji ministar Jovanović. Podsjetimo, škola je izgrađena sredstvima općine i županije – istaknuo je Predrag Filić načelnik Općine Voćin.
IMG_0772
Obraćajući se nazočnima, župan Tomislav Tolušić je kazao.
– Uvijek smo bili i uvijek ćemo biti uz vas. Načelnik Filić je govorio o problemima koje smo imali s igralištem, no riješili smo ih nakon dvije i pol godine “ganjanja papira”. I ovo igralište i budući Mjesni dom radi se zbog vas, jer niti ja niti saborski zastupnik Josip Đakić, niti načelnik Filić, ne želimo da itko od vas ode u inozemstvo. Želimo da ostanete ovdje, a i ovo je dokaz tome, dokaz koji od SDP-ove vlasti niste doživjeli niti jednom u četiri godine.
IMG_0777
Josip Đakić je rekao.
– I s novim igrališteim i novim Mjesnim domom, unaprijedit će se razina života u Ćeralijama. Općina izdvaja sredstva za ovo, a znamo koliko im je teško, koliko su i oni i gradovi i županija izgubili sredstva poreznom reformom u režiji SDP-ove koalicije. No, kada Domoljubna koalicija, 8. studenoga dobije povjerenje naroda, to će se promijeniti. Na izborima koji slijede, svoj preferirani glas dajte županu Tomislavu Tolušiću, koji je uvijek bio iz vas i koji je spreman biti ministar u budućoj Vladi RH – zaključio je Josip Đakić. (www.icv.hr)
IMG_0790