Javni panel Hrvatskog saveza slijepih u VPŽ

U Visokoj školi za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici u utorak, 20. listopada održat će se javni panel s početkom od 10 sati. Organizator panela je Hrvatski savez slijepih, a održava se u sklopu provedbe projekta “Za bolje sutra: Jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva za pružanje socijalnih usluga”.

Ovo je prilika da se ojačaju kapaciteti za pružanje socijalnih usluga, da se koristeći dosadašnja znanja i iskustva definiraju socijalne usluge koje su potrebne slijepim osobama te unaprijedi komunikacija i intenzivira suradnja svih zainteresiranih dionika u planiranju i pružanju socijalnih usluga u lokalnoj zajednici.

Okvirni program javnog panela sadrži tematske diskusije, radionice i predavanja vezana uz: dobru komunikaciju i suradnju kao preduvjete uspješnog djelovanja u području pružanja socijalnih usluga, zakonski okvir za pružanje socijalnih usluga u užem i širem smislu, kriterije za ostvarivanje prava na pružanje pojedine socijalne usluge, specifičnosti oštećenja vida i mogućnosti slijepih osoba te općenito osoba s invaliditetom i zajedničke inicijative za osiguranje kvalitetnijeg života slijepih osoba.

(www.icv.hr, žđ, Foto:Arhiva)