Kandidati liste Domoljubne koalicije obišli gospodarske subjekte na području općine Čačinci

U četvrtak, 29. listopada, Čačince su posjetili su kandidati liste Domoljubne koalicije za IV. izbornu jedinicu predvođeni nositeljem liste Milijanom Brkićem.

Obilazak je započeo posjetom Poljoprivrednom gospodarstvu Knežević u Čačincima, gdje su glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, predsjednik ŽO HDZ Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić i ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš, upoznati s poljoprivrednom proizvodnjom ovog PG-a. Gospodarstvo obitelji Knežević obrađuje oko 500 ha poljoprivrednog zemljišta.

Potom su se prisutni uputili u obilazak gradilišta tvornice za preradu slatkovodne ribe PP Orahovica. Inače ribnjaci poduzeća PP Orahovica opremljeni su najmodernijom tehnologijom za uzgoj slatkovodne ribe, a poduzeće plasira živu i prerađenu ribu u gotovo sve zemlje Europske unije te zemlje regije. Osnovne djelatnosti PP Orahovice, osim ribnjačarske proizvodnje, su i ratarska, stočarska, voćarska te vinogradarska proizvodnja. Poduzeće raspolaže s više od 10 700 ha obradivih površina, a zapošljava više od 300 radnika. Ukupna vrijednost investicije je 45.000.000 kuna.

Vrijednost radova koji se izvode su oko 26.500.000 kuna. Radovi su započeli prije mjesec dana, a završetak se očekuje u travnju iduće godine. PP Orahovica ukupno obrađuje 7.300 ha, a očekuje se ulaganje i sadnja još 270 ha lješnjaka te će proizvodnja lješnjaka biti na ukupno 1.000 ha. (www.hdz-vpz.com)