Kandidati s liste Domoljubne koalicije u posjetu Orahovici

Kandidati s liste Domoljubne koalicije za Hrvatski sabor u četvrtak, 29. listopada, posjetili su Merkur, Centar za edukaciju Gradskog društva crvenog križa Osijek u Orahovici. Centar je jedan od najmodernijih i najljepših ovog tipa u Europi, a služi za seminare, edukacije i predavanja svih tipova te za obuku neplivača, natjecanja i ostale sadržaje društava Crvenoga križa.

Posjeduje i saunu, mali fitness centar, bazen, sportske terene te moderne spavaonice. Uz nositelja liste, Milijana Brkića, obilasku su prisustvovali predsjednik ŽO HDZ Virovitičko-podravske županije Josip Đakić, dopredsjednik ŽO HDZ VPŽ župan Tomislav Tolušić, predsjednica županijskog HSS-a i predsjednica Županijske skupštine Ana-Marija Petin, dopredsjednik ŽO HDZ VPŽ gradonačelnik Orahovice Josip Nemec, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš…

Iz Centra za edukaciju Merkur kandidati liste Domoljubne koalicije za IV. izbornu jedinicu na čelu s Milijanom Brkićem uputili su se prema tvrtki Radlovac d.d. – Kamenolomu Orahovica. Tvrtka proizvodi oko 500.000 svih proizvoda od sedimentne i eruptivne stijene te je to svrštava u velike proizvođače tehničkog kamena. Zapošljavaju 95 ljudi, a Kamenolom Orahovica je najistočniji takav kamenolom u Hrvatskoj.

Nakon Radlovca, prisutni su posjetili i tvrtku Pan Parket d.o.o.. Tvrtka proizvodi parket iz preko 15 različitih vrsta drva te u prodajnom asortimanu ima preko 300 različitih proizvoda. Gotove proizvode uglavnom izvoze na strana tržišta. Također, istaknuo je kako su unazad nekoliko mjeseci zaposlili dvadesetak radnika te se ukupan broj zaposlenih popeo na 100.

Posjetili su i tvrtku Ciprijanović d.o.o. u Orahovici. Poslovanje ove tvrtke, koja se nalazi u obiteljskom vlasništvu, zasniva se na poznavanju drva, sofisticiranoj tehnologiji i individualnom pristupu zahtjevima kupaca. U procesu primarne prerade drveta i finalnoj proizvodnji zapošljavaju oko 250 radnika, a proizvodi su zastupljeni na tržištu cijele Europe. Pogon za proizvodnju ploča i namještaja ima kapacitet za proizvodnju 500 m3 masivnih ploča i oko 2.000 kom različitog namještaja mjesečno, dok pogon stolica i polufotelja ima kapacitete za proizvodnju oko 18.000 komada mjesečno.

Obilazak gospodarskih subjekata na području grada Orahovice završio je posjetom Radio Orahovici, gdje su kandidati gostovali uživo. (www.hdz-vpz.com)