Kazalište Virovitica nastupa na 24. Danima Zorana Radmilovića u Zaječaru

U Zaječaru su započeli 24. Dani Zorana Radmilovića, kazališni festival na kojem će do 3. studenog biti izvedeno deset predstava, u selekciji Saše Latinovića. Kazalište Virovitica nastupit će na festivalu u subotu, 31. listopada, zajedno sa Gradskim kazalištem Joza Ivakić s predstavom “Nećeš razbojniče” Zoltana Egressya u režiji Dražena Ferenčine.

Na festivalu će biti dodijeljene nagrade “Zoran Radmilović” za najboljeg glumca i “Krstomir Milovanović” za vizualni identitet, kao i nagrada publike za najbolju predstavu. Kao i ranijih godina, svake večeri bit će dodijeljen i “Zoranov brk” za najboljeg glumca u predstavi od te večeri.
Predsjednik stručnog žirija, koji dodjeljuje glumačke nagrade je glumac Tihomir Arsić, a članovi kazališni kritičar Željko Jovanović i profesor Univerziteta “Džon Nezbit” katedre za kulturu i medije Nada Torlak.

O nagradi za vizualni identitet odlučuje žiri u sastavu: direktor Narodnog muzeja Zaječar Bora Dimitrijević, povjesničarka umjetnosti Nina Pogarčić i scenograf Mirko Stokić.

(www.icv.hr, žđ; Foto: Arhiva)