Održano predavanje postrojbama Civilne zaštite Grada Orahovice

U prostorijama Velike gradske vijećnice, održano je predavanje uz prezentaciju za članove postrojbe civilne zaštite opće namjene gdje su predavanje održali predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje i predstavnici Hrvatskih voda. Na samom početku, sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Josip Nemec. Gradonačelnik je zahvalio svim obveznicima na odazivu i ukratko ukazao na važnost tima civilne zaštite koji treba pružiti pomoć svojim bližnjima i građanima u slučaju katastrofe koje nadajmo se nikada neće biti.
Prisutne je pozdravio Ivan Nožina iz tvrtke In Konzalting d.o.o. iz Slavonskog Broda koji su za Grad Orahovicu izradili Plan zaštite i spašavanja.
Dražen Rengel iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje održao je predavanje uz prezentaciju o ustrojstvu i načinu djelovanja u kojoj je ukratko opisao kada i zašto se pozivaju postrojbe civilne zaštite, a predstavnik hrvatskih voda pričao je o vrstama poplava na našim područjima i kako se zaštititi od ove nepogode. Nakon predavanja održana je vježba s članovima Gradskog društva Crvenog križa s Željkom Kišem na čelu gdje su djevojke iz Crvenog križa učile pripadnike postrojbe civilne zaštite oživljavanju i pružanju prve pomoći unesrećenim osobama. Svi obveznici civilne zaštite opće namjene grada Orahovice raspoređeni su u timove za različite namjene. Postrojba civilne zaštite opće namjene grada Orahovice broji 40 pripadnika.

(www.orahovica.hr)