Općini Čađavica dostavljeno mobilno reciklažno dvorište

U petak, 30. listopada, tvrtka EOL EKOS d.o.o. iz Rijeke dostavila je Općini Čađavica mobilno reciklažno dvorište. Nabavka mobilnog reciklažnog dvorišta projekt je kojeg je Općina Čađavica nominirala pri Fondu za zaštitu okoliša. Projekt je pozitivno ocijenjen te je sa Fondom potpisan Ugovor o sufinanciranju. Ukupna vrijednost projekta je 324.375,00kn od čega Fond sufinancira iznos od 259.500,00kn, a ostatak financira Općina Čađavica.

Načelnik Općine Čađavica, Mirko Rončević, tom je prigodom istaknuo važnost mobilnog reciklažnog dvorišta za Općinu. “Ovo je mobilno reciklažno dvorište i možemo ga premještati po svim naseljima Općine Čađavica, a isto tako možemo se ugovorno obvezati i sa susjednim općinama i dati njima priliku da i oni svoje mještane upoznaju sa odvajanjem otpada za recikliranje”-rekao je načelnik Općine. Također je naglasio i edukacijske prednosti za učenike Osnovne škole Davorina Trstenjaka i činjenicu da je Općina Čađavica prva na području Županije koja je iskoristila sredstva koja Fond dodjeljuje za ovakve projekte.

Predstavnici proizvođača objasnili su na koji način se rukuje sa kontenjerom, a jedna od zanimljivijih značajki jest da se pomoću senzora na vrijeme javlja Slatina kom-u  popunjenost određenog kontenjera kojeg je onda potrebno isprazniti.(www.icv.hr, mt, foto: Marko Telišman)

 

(www.icv.hr, mt, foto: Marko telišman)