OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica obilježila Dan jabuka

O jabuci kao vrlo zdravoj namirnici učenici OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica već puno toga znaju. O njoj su učili kroz pjesme i priče, kroz sadržaje Zdravstvenog odgoja te kroz projekt “Sheme školskoga voća”. No jabuka ima toliku vrijednost, i to ne samo hranjivu, da je njoj posvećen jedan cijeli dan. Taj Dan jabuka je 20. listopada, a u OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica se obilježava svake godine različitim aktivnostima. Ovoga puta odlučili su napraviti jedan ukusan i zdrav desert koji svi vole – štrudlu od jabuka. Svaki učenik je u školu došao s jednom mirisnom jabukom u torbi.

Jutro je započelo tako da su učenici četvrtog razreda posjetili svaki razred te su skupili jabuke, a potom su otišli u školsku kuhinju gdje su te iste jabuke i ogulili. Nakon četvrtoga razreda rad na štrudli nastavio je treći razred. Oni su tijekom drugog školskog sata u školskoj kuhinji oguljene jabuke vrijedno ribali. Zatim su učenici drugoga razreda, uz pomoć kuharice Ivane, naribane jabuke stavljali na kore za štrudle te su ih smotali, položili u tepsiju i stavili peći.

Na kraju školskoga dana svi učenici su se okupili u kuhinji kako bi vidjeli i isprobali mirisnu i ukusnu štrudlu na kojoj su vrijedno radili cijeli dan. Učenici prvoga razreda pomogli su kuharici izrezati štrudlu. Izrezana štrudla podijeljena je svim učenicima i učiteljima koji su zaključili kako je ovo najbolja, najzdravija i najzabavnija štrudla koju su radili i jeli.

(www.icv.hr, kp; Foto: Kristina Pintarić)