“Pinokio” u sklopu slatinske male scene, u četvrtak 22. listopada

U četvrtak, 22. studenog u sklopu kulturne manifestacije 2. slatinska mala scena u Pučkom otvorenom učilištu Slatina održati će se kazališna predstava “Pinokio” u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka. Predstava u režiji Damira Mađarića započet će u 17 sati.

Pinokio je priča za djecu, njezin autor i pisac Carlo Collodi možda je htio odagnati samoću… i tako, majstor Đepeto napravi lutka kako bi imao nekog tko bi mu kratio staračke dane…
Ili to nije priča o tome. Možda je to priča o neposlušnom, svojeglavom i pomalo naivnom lutku koji iz dana u dan upada u neprilike jer je neposlušan, odbija svaki savjet, zločest je i svijetom juri poput muhe bez glave.
Ili je to priča o laganju jer lažući izrasta mu nos, na svaku laž on je sve dulji i dulji, dakle pouka o nelaganju.
Ili je to priča o čudnim doživljajima lutka koji ne želi biti lutak nego pravi dječak, a u svemu tome mu pomažu mnogi likovi kako dobri – Vila, Zrikavac tako i oni zli i loši – Mačak i Lija!
Ili je to jednostavno jedna velika pustolovina dječaka – lutka, odnosno lutka – dječaka sa svime što jedan dječački život čini veselim, neobuzdanim, ludim, glupim i dobrim, odnosno pustolovnim, jer Pinokiov život jest jedna velika pustolovina sa sretnim završetkom.

(www.icv.hr, žđ, POU Slatina, Foto:www.pou-slatina.hr)