Prevozili oko 150 kilograma rezanog duhana

Policijski službenici Policijske postaje Slatina, u naselju Sopje, zatekli su dva automobila osječkih registarskih oznaka kako se kreću u pravca naselja Noskovci, a za koja su postojala saznanja da prevoze nelegalni duhan.

Dolaskom u Noskovce jedan od automobila je naglo skrenuo na poljski put, gdje je nakon kraćeg vremena, zatečen u blizini kanala, zajedno sa dvije muške osobe, koje iz prtljažnog prostora, izbacuju bijele PVC vreće. Prilikom legitimiranja, utvrđeno je da su zatečeni 52 – godišnji vozač i 45 – godišnji suvozač, oboje sa područja Osijeka, koji su u odvodni kanal iz automobila, izbacivali vreće sa rezanim duhanom, od kojih je jedna zatečena u automobilu. Ukupna zatečena količina duhana je oko 150 kilograma.

Nadalje, u Čađavici je zaustavljeno i drugo vozilo osječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 33 – godišnjak sa područja Osijeka, koji je doveden u PP Slatina.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem, utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su trojica osumnjičenika, dana 28. listopada u jutarnjim satima, na području Suhopolja, kupile rezani duhan od nepoznate osobe, nakon čega su sa dva automobila krenuli prema Osijeku, pri čemu je 33 – godišnjak sa prvim vozilom osječkih registarskih oznaka, bio predhodnica drugom vozilu u kojem se nalazio rezani duhan.
Također, od zatečenih osoba su oduzeti i mobiteli i dvije ručne radio stanice, s kojima su neposredno komunicirali za vrijeme puta. Slijedi podnošenje kaznene prijave, zbog počinjenog kaznenog djela nedozvoljene trgovine.

(PU VPŽ, Foto:Ilustracija)