Svečana dodjela hrvatskih turističkih nagrada

U Poreču su 13. i 14. listopada, održani Dani hrvatskog turizma.

Ovaj tradicionalni godišnji susret hrvatskih turističkih djelatnika je okupio oko dvije tisuće sudionika, a održan je u organizaciji Ministarstva turizma, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.

Tradicionalno je održana dodjela turističkih nagrada pojedincima, predstavnicima turističke industrije i najboljim odredištima.

Dodijeljene su, prema novom konceptu godišnje turističke nagrade koje se sastoje od 28 nagrada u sedam kategorija: Destinacija godine, Hrvatska 365, Nagrada za održivi turizam, Inovacija godine, Atrakcija godine, Nagrada poslovnom sektoru i nagrada Ljudi u turizmu. Kategorije su formirane u skladu s aktualnom Strategijom razvoja turizma i Strateškim marketinškim planom, sveobuhvatne su, te prate i predviđaju svjetske turističke trendove. Također, novi koncept nagrađivanja najuspješnijih u turizmu služit će kao alat, odnosno okvir za praćenje, kontrolu i unapređenje kvalitete i efikasnosti svih komponenti turističkog sustava.

Postojeća kategorija nagrada koje se dodijeljene poslovnom sektoru, Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku, a koju je dodijelila Hrvatska gospodarska komora, od ove je godine proširena. Uz već postojeće, za hotele, kampove i marine, od ove su godine dodijeljene i nagrade za DMC (engl. Destination Management Company), hostele, obiteljski smještaj, charter kompaniju, restorane te seoska domaćinstva.

Iz kontinentalnog djela Hrvatske u kategoriji seoskog obiteljskog gospodarstva nagradu je dobilo OPG iz Karanca u Baranji.

Ovom se akcijom potiče unapređenje kvalitete ponude i usluga tvrtki i pojedinaca u djelatnosti turizma Republike Hrvatske.

(hgk)