U nedjelju 8. Kestenijada u središtu Orahovice

1610kestenijada

Grad Orahovica i Turistička zajednica grada Orahovice i ove godine organiziraju 8. po redu Dane kestena i mladoga vina – orahovačku Kestenijadu. Kestenijada će biti održana u nedjelju 18. listopada 2015. godine u središtu grada s početkom u 14:00 sati.

U sklopu manifestacije štandovi će postaviti orahovačke udruge, OPG-i i tvrtke s ciljem prezentacije domaćih proizvoda. I ove godine organizator se pobrinuo za niz zabavnih sadržaja, tako će biti održane zanimljive igre i to: uhvati šešu, ispijanje vina, duo kestenijada i bećarac o vinu, a za najsupješnije osigurane su i vrijedne nagrade. Program će biti i glazbeno popraćen uz nastup tamburaških sastava Kulturno-umjetničkih društava ”Orahovica” i Crkvari te tamburaškog sastava Čokanj. Svi posjetitelji moći ći kušati tradicionalnu roladu od kestena, ove godine ona će biti dugačka čak 12 metara, a kako je to već uobičajeno pripremit će ju učenici smjera kuhar Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica.

Za sve koji žele sudjelovati na Kestenijadi pečenjem kestenja, kotizacija za sudjelovanje je 20,00 kuna, a organizator je svakom sudioniku osigurao litru vina, kilu kestena, ložište, i drva:
– Ove godine želimo tu manifestaciju podići na još veću razinu i opet apeliram na građane da dođu, pozivam vinare da se uključe jer ovo je njihova manifestacija. Grad je spreman investirati u svoje sugrađane samo ako oni pokažu volju da žele pomoći gradu. Dani kestena i mladog vina je uz Sajam vina i kulena, manifestacija kojom želimo prezentirati kvalitetu naših vrhunskih vina od PP Orahovice do svih malih vinara s područja grada, a imamo itekako što pokazati. Mogu samo reći, dođite u središnji gradski park da se zajedno ponosimo svojim. – rekao je orahovački gradonačelnik Josip Nemec.

U slučaju kiše, organizator Grad Orahovica i turistička zajednica predvidio je šator, a treba svakako reći da je glavni pokrovitelj manifestacije OPG Blanka Jović dok su pokrovitelji Poljoprivredno poduzeće Orahovica, Ružica grad d.o.o. te OPG Matković.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)