U prepunom Mjesnom domu u Sopju održan predizborni skup Domoljubne koalicije

Duh zajedništva, duh domoljublja, snaga mladosti i iskustvo starijih, sve to bila je zajednička sintagma velikog skupa Domoljubne koalicije za općinu Sopje, u prepunom Mjesnom domu, gdje su se u nedjelju navečer predstavili kandidati za Hrvatski sabor s područja Virovitičko-podravske županije IV. Izborne jedinice.
O tom zajedništvu govorio je i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a i načelnik Općine Sopje Josip Granjaš, koji je nazočne pozdravio i s pjesmom “Slavonac sam time se ponosim”.
– Ova pjesma pjevala se i 90-te godine. Tada smo bili za Hrvatsku i danas smo za Hrvatsku i za Domoljubnu koaliciju koja će 8. studenoga slaviti na izbora za Hrvatski sabor.

Kao i uvijek do sada, Igor Fazekaš, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ, 13. na listi Domoljubne koalicije, govorio je važnosti ovih izbora.
– Pred nama su izbori koji su “bitka svih bitaka”. Izbori za Kolindu Grabar-Kitarović su bili teški, ali ovi su iznimno važni da jednom za svagda maknemo ovu nekompetentnu vladu, čiji ministri nikada nisu dolazili niti ovdje u Sopje, niti u Slatinu, niti Virovitičko-podravsku županiju. I takvima ćemo kazati dosta je bilo jer će naša županija, nakon 8. studenoga imati ministra u Vladi, Tomislava Tolušića i tri saborska zastupnika.
Fazekaš je kazao kako je u suradnji sa županom Tolušićem i načelnikom Granjašom dogovorena gradnja zdravstvene ambulante u Sopju koja će se graditi iduće godine.
– To je dokaz koliko cijenimo vas i sve stanovnike cijele općine Sopje. – dodao je Fazekaš.

Predsjednica HSS-a VPŽ i predsjednica Županijske skupštine, 7. na listi za Hrvatski sabor, Ana-Marija Petin je kazala.
– I ovaj skup, ovdje u Čađavici pokazuje zajedništvo Domoljubne koalicije i hvala vam na tome. U zadnjih nekoliko godina, pobijedili smo na lokalnim izborima ovje du općini Sopje, slavili smo u Virovitičko-podravskoj županiji, pobijedili smo na EU izborima, za predsjednicu imamo Kolindu Grabar Kitarović i ona je zasigurno bolja budućnost od Ive Josipovića. Pod SDP-ovom koalicijom 100.000 je mladih napustilo Hrvatsku. Ja ne želim da moje troje djece odlaze iz Hrvatske. Ja ne želim mijenjati Domovinu, želim da promijenimo ovu nesposobnu Vladu. Jer želim da imamo Vladu koja će voljeti svoju Domovinu, svoje selo, poljoprivrednike, OPG-ove jer je njih 40.000 propalo pod SDP-ovom koalicijom… Mi imamo znanje, a očekujemo da vi 8. studenoga budete naša snaga koja će nas odvesti do pobjede.

Dopredsjednik HDZ-a VPŽ, virovitičko-podravski župan, Tomislav Tolušić, 6. na listi Domoljubne koalicije, u svom je govoru naglasio.
– Vi svi ćete 8. studenoga glasate za Sopje, za Virovitičko-podravsku županiju i Hrvatsku. Kada ste vi imali bilo kakav problem i Josip Đakić i moja malenkost smo ga rješavali. Sve projekte koje budemo radili, mi ćemo pomoći kao što smo uvijek pomagali. Ako je u općini Sopje Domoljubna koalicija, ako je tako u Županiji, kada tako bude na državnoj razini, tada će ta sinergija donijeti boljitak svima. Zadnje četiri godine, kada je SDP-ova koalicija bila na vlasti, oni nisu ništa nikome pomogli. Imali su i oni svoje saborske zastupnike, no niti Tomislav Žagar niti Nada Čavlović Smiljanec nisu dolazili ovdje jer njihovo srce ne diše s vama. Kao saborski zastupnik jedino je dolazio Josip Đakić i uvijek je pomagao i zato 8. studenoga postoji samo jedna opcija, a to je Domoljubna koalicija.

Josip Đakić, predsjednik HDZ-a VPŽ, predsjednik HVIDR-e RH je pred okupljenim mnoštvom podcrtao.
– Okupili smo se u Domoljubnu koaliciju kako bi djelima pokazali koliko nam je važna Hrvatska i njen boljitak. Naša glavna preokupacija je gospodarski napredak Hrvatske, kao i svakog njenog mjesta… Pod SDP-ovom koalicijom je sve stalo zahvaljujući njihovom neznanju, neradu… i nisu se mogli suzdržati od mržnje prema svemu što je uvijek gajilo ljubav prema Hrvatskoj, od Crkve, branitelja, seljaka, učitelja… Njima ništa nije bilo sveto pa su tako govorili o slučajnoj državi. Hrvatska nije slučajna država, za njenu je samostalnost život dalo više od 15.000 hrabrih ljudi, više od 60 tisuća je invalida Domovinskog rata. Mi nikada nećemo izdati hrvatske interese kao oni iz SDP-ove koalicije. U nizu njihovih zakonskih promašaja, je i podjela poljoprivrednog zemljišta. I zato ćemo taj, kao i zakon o pravima hrvatskih branitelja prvo promijeniti jer ruralni razvoj sela će krenuti s novom vlašću. Iz SDP-ove koalicije nikada nisu voljeli svoju Domovinu. Oni joj ne žele dobro niti danas, niti su joj željeli bolje jučer, niti će joj željeti bolje sutra i zato oni ne zaslužuju vaš glas – zaključio je u emotivnom govoru Josip Đakić. (www.hdz-vpz.com)