U tjedan dana 10 prometnih nesreća, teško stradao mopedist u Suhopolju, u ponedjeljak udarena djevojka na pješačkom prijelazu u Virovitici

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 10 prometnih nesreća, od kojih 6 s materijalnom štetom i 4 s ozlijeđenim osobama. U tim su prometnim nesrećama 2 osobe teško ozlijeđene i dvije su lako ozlijeđene. U 3 su prometne nesreće sudjelovali pješaci koji su prelazili cestu na pješačkom prijelazu. Inače, u nedjelju se je u Suhopolju dogodila prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Prometna nesreća se dogodila kada je 66 – godišnji vozač, upravljao mopedom virovitičkih registarskih oznaka kroz naselje Suhopolje, Ulicom Matije Gupca u pravcu naselja Gradina, gdje je u jednom trenutku, započeo radnju skretanja na putni most, a da pritom nije propustio sva vozila koja dolaze iz suprotnog smjera, pri čemu je oduzeo prednost prolaska vozilu virovitičkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera, nedopuštenom brzinom, upravljala 21 – godišnja vozačica, te je došlo do udara prednjeg dijela automobila u desnu bočnu stranu mopeda.
Vozači nisu bili pod utjecajem alkohola. U prometnoj nesreći 66 – godišnji vozač mopeda zadobio teške tjelesne ozljede, te je prevezen u OB Virovitica. Protiv vozačice automobila, slijedi podnošenje kaznene prijave, a protiv vozača mopeda podnošenje obveznog prekršajnog naloga. Osim toga, u ponedjeljak ujutro se u Virovitici dogodila prometna nesreća u kojoj je u središtu grada, na pješačkom prijelazu, kod Infokoma, tjelesne ozljede zadobila pješakinja. (http://www.viroviticko-podravska.policija.hr, Fotografija: icv.hr)