Učeničkom domu u Virovitici odobrena bespovratna sredstva

Ministrica graditeljstva i prostornoga uređenja Anka Mrak Taritaš sa suradnicima 28. listopada u prostorijama virovitičkog Učeničkog doma uručila je ravnatelju Staniši Žarkoviću Odluke o financiranju glavnog projekta i radova na energetskoj obnovi zgrade doma.

Ugovor se potpisuje u sklopu pilot projekta „Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja“. Za izradu projektne dokumentacije Učenički će dom dobiti 175.260 kuna bespovratnih sredstava, što je 100 posto prihvatljivih troškova, a od ukupne investicije radova na energetskoj obnovi koja iznosi 1.162.334 kune Ministarstvo je odobrilo 813.633 kune, odnosno 70 posto bespovratnih sredstava.

Na realizaciji ovog hvalevrijednog projekta zahvalio je ravnatelj Staniša Žarković, projekt je u ime Virovitičko-podravske županije pozdravila i v.d. pročelnice Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i zaštitu okoliša VPŽ Zorica Hegedušić, a u ime Grada Virovitice pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju Vesna Tot.

(www.icv.hr, bs, Foto:Bruno Sokele)