Aktivnostima krenuli u obnavljanje šume u poplavnim dijelovima duž Stare Drave

Nositelji projekta “LIFE Old Drava”, Uprava Drava – Dunav nacionalnog parka iz Mađarske i Općina Pitomača uz partnere – Razvojnu agenciju Virovitičko-podravske županije, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, Svjetski fond za prirodu – Mađarska i Ribolovnu udrugu regije Somogy, svojim su aktivnostima krenuli u obnavljanje šume u poplavnim dijelovima duž Stare Drave.

Iako se taj prostor dosad pošumljavao, većinom je to bilo neprikladnim vrstama drveća, stoga te akcije nisu uspjele. Odabrano je 15 područja na kojima je posađeno do 100-tinjak mladica, a među njima našle su se vrste divlje jabuke, divlje kruške, javor žestilj i obična kurika. Već je vidljivo poboljšanje, ne samo stanja šuma, već i populacije ptica gnjezdarica ili onih ptica koje se na tom području hrane.

Ovaj projekt protiv štetnog degradacijskog procesa traje do 2018. godine, njegov ukupan budžet iznosi 834.006 eura, a sufinanciranje Europske unije je 634.695 eura. Projekt se realizira uz sufinanciranje Ministarstva poljoprivrede Mađarske i Zaklade Coca-Cola.

(www.icv.hr, vk, Foto:Arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content