FOTO: U OŠ IBM promoviran edukativni film “Živim život bez nasilja”

U Sportskoj dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici u sklopu glazbeno-scenskog programa održana je svečana promocija namjensko-edukativnog filma “Živim život bez nasilja”. Organizatori promocije su Ravnateljstvo policije Ministarstva unutarnjih poslova, Policijska uprava virovitičko-podravska u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta.

Županijska koordinatorica projekta Svjetlana Carić rekla je da je projekt namijenjen učenicima 7. razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske. Cilj projekta je prevencija nasilja među mladima, u obitelji i nad ženama. Film pruža uvid u proživljena iskustva i znanja svih uključenih u projekt, ali i isječke svih komponenata projekta, kako su one provedene u školama, umjetničke, likovne i literarne radove koje su učenici izradili. Film je posvećen
Miroslavu Tunjiću iz Županje, tada 17-godišnjaku koji je 14. studenog 2010. godine preminuo upravo od posljedica nasilja.

Projekt su, uz domaćina, ravnatelja OŠ IBM Josipa Strmečkog, pozdravili zamjenica župana Virovitičko-podravske županije Sanja Bošnjak i gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin. (www.icv.hr; vk; foto: Matija R.)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content