„INTERPRETACIJSKI CENTAR FLORE I FAUNE RIJEKE DRAVE“ – Općina Pitomača upućuje Poziv za dostavu ponuda

Cilj predmeta nabave je izrada dokumentacije za obnovu i preuređenje prostora (dvije zgrade glavna i pomoćna zgrada) koje se nalaze u prekodravskom naselju Križnica. Ponuda bez obzira na način dostave mora biti dostavljena i zaprimljena do 20. siječnja 2016. godine do 10,00 sati.

Osnovni problem koji se želi riješiti ovim projektom je nedovoljno iskorišten turistički potencijal zaštićenih dijelova prirode u Virovitičko-podravskoj županiji čije je korištenje prvenstveno bazirano samo na ljetnim mjesecima. Projekt je osmišljen sa ciljem razvoja turističke destinacije i sa ciljem unaprjeđenja turističkog potencijala temeljenog na obnovi biološke raznolikosti, njezinoj prezentaciji i promociji, a sa ciljem povećanja javne svijesti o važnosti očuvanja prisutne biološke raznolikosti , te njezinim pozitivnim učincima na kvalitetu života čovjeka u skladnom suživotu sa prirodom ovog dijela kontinentalne Hrvatske, čime bi se doprinijelo uravnoteženom regionalnom razvoju.

Ovim projektom će se utjecati na privlačenje turista i tijekom pred i post sezone jer će Centar biti otvoren i privlačiti posjetitelje tijekom cijele godine. Jedan od uzroka nedovoljno iskorištenog turističkog potencijala u Virovitičko-podravskoj županiji jest nepostojanje svijesti lokalnog stanovništva o značaju turizma i važnosti iskorištavanja turističkog potencijala koji im stoji na raspolaganju.

Križnica je prepoznatljiva destinacija koja svoju ponudu gradi na specifičnosti položaja, očuvane prirode i sklada života čovjeka s prirodom. Posebnost Križnice je stara zgrada karaule, u kojoj je kasnije bila smještena škola koja je u vrijeme dok je bila u funkciji bila jedina otočna škola na kopnu u Hrvatskoj. Danas je taj objekt napušten i prijeti mu propadanje. Lokacija budućeg centra flore i faune je najpogodnija za što realniju interpretaciju flore i faune rijeke Drave, prostora uz rijeku Dravu, tradicije, kulture, lova i ribolova.

Poziv za dostavu ponuda možete pogledati ovdje.

(www.pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content