Kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja VPŽ na temu aktualne problematike

U organizaciji županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu na čelu s pročelnicom Vesnom Šerepac, u četvrtak, 21. siječnja, održan je kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije na temu aktualne problematike vezane uz školstvo i obrazovanje. S obzirom na važnost tematike, kolegiju su prisustvovali zamjenica župana Sanja Bošnjak, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo, direktorica Turističke zajendice Virovitičko-podravske županije Martina Jakelić te pročelnica Ureda župana Jasna Abramović.

Prisutne ravnatelje je u uvodnom dijelu pozdravila zamjenica župana Sanja Bošnjak.
U skladu s dnevnim redom, riječi je bilo o pomoćnicima u nastavi, koji su s radom započeli u listopadu prošle godine, a za koje je Županija osigurala sredstva na temelju Javnog poziva Ministarstva, znanosti, obrazovanja i sporta. Potom su najavljeni projekti koje će Razvojna agencija VIDRA prijaviti u sklopu Programa prekogranične suradnje s Mađarskom te zatražila maksimalnu suradnju kako bi se mogli odrediti partneri.

O organiziranju ekskurzija govorila je ravnateljica Turističke zajednice VPŽ Martina Jakelić, a ponudu svojih turističkih angažmana predstavila je agencija Niba Tours.

Osim tekućih i budućih projekata, riječi je bilo i o programu škole u prirodi, koji je u fazi nastajanja, te se očekuje da će zaživjeti u proljeće, a održavat će se u Noskovačkoj Dubravi.

(www.vpz.hr)

IMG_8003

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content