Marijo Klement: Pripremamo projekt uređenja kino sale…

Iza trgovačkog društva Poslovni park Virovitica, koje je u stopostotnom vlasništvu Grada Virovitice, još je jedna uspješna poslovna godina, a upravo u 2015. godini društvo je proširilo i svoje djelatnosti.

– Tvrtka je s radom počela 2009. godine, a osnovana je s prvenstvenim ciljem organizacije i naplate parkiranja te upravljanja Gradskom tržnicom. Kasnije se društvo doregistriralo i za upravljanje i održavanje stambenih zgrada, upravljanje bivšim Domom Hrvatske vojske, a od 2015. godine i za organizaciju takozvanog “buvljaka” i auto sajma. Moram naglasiti da je buvljak i auto sajam vrlo dobro prihvaćen od strane ne samo građana i prodavača iz naše sredine, već i od građana šireg dijela naše okolice. Dobili smo mnogobrojne pohvale za njegovu organizaciju, a svojim poslovanjem, kao jedan od manjih, sajam bilježi i određenu dobit. Kako sajmovanje ne bismo ugasili tijekom ovih zimskih mjeseci, preselili smo ga na Gradsku tržnicu gdje smo svima omogućili lakše poslovanje, a nakon zime preselit ćemo ga natrag u prostore dvorišta bivše vojarne.

S GRADOM VIROVITICOM PRIPREMAMO PROJEKT UREĐENJA KINO SALE, TJ. VRAĆANJA KINO PREDSTAVA U NAŠ GRAD

Što se tiče bivšeg Doma Hrvatske vojske, koji koristi naša mladež i mnogobrojne udruge, a koji služi i za održavanje raznih skupština, svečanosti i svadbi, Poslovni park je zajedno s tvrtkom Flora Vtc, koja u njemu ima ugostiteljski sadržaj, u 2015. godini u renoviranje uložila preko 150.000 kuna. Uz kompletno uređenje velike i male sale, u Domu smo u potpunosti renovirali sanitarne čvorove, napravili novo grijanje, a kako bismo stvorili sve preduvjete za njegovu stvarnu svrhu, u velikoj sali krenut ćemo i s postavljanjem klimatizacije. Pored navedenoga, krenuli smo i u uređenje kompletnog pročelja kako bi zgrada mogla krasiti ovaj dio, tj. samo središte grada Virovitice.

Koji su poslovni planovi tvrtke za 2016. godinu?

– S Gradom Viroviticom, našim vlasnikom, već duže vrijeme pripremamo projekt uređenja kino sale, tj. vraćanja kino predstava u naš grad. Do kraja 2015. godine za taj projekt, koji ćemo nominirati prema raznim EU fondovima, trebala bi biti izrađena cjelokupna dokumentacija. Radi se o kino sali u kojoj bismo uredili mjesta za 250 do 300 osoba, a također i o projektu koji zaslužuje naš grad i njegovi građani. Što se tiče Gradske tržnice s kojom imamo određenih problema jer nije u stopostotnom vlasništvu Grada Virovitice zbog toga što u njoj imamo i nekoliko privatnih vlasnika, krenuli smo u izradu projektnog rješenja njene cjelokupne rekonstrukcije.

PROJEKT GRADSKE TRŽNICE NOMINIRAT ĆEMO NA EU FONDOVE

Koncept rekonstrukcije i dogradnje virovitičke Gradske tržnice prezentiran je vlasnicima poslovnih prostora, koji su ga prihvatili. Taj bismo projekt također nominirali prema EU fondovima, a uređenjem bismo znatno unaprijedili poslovanje, kako korisnika poslovnih prostora, tako i kvalitetu rada prodavača i pružanja njihovih usluga.

Tržnica bi na taj način dobila mliječni otok, eko otok, socijalni dućan, zatvoreni krov, staklenik za prodaju cvijeća, dodatnih šest lokala, novi pod, uređeno pročelje te kao posebnost staklenik na krovu stare tržnice za hidroponsku proizvodnju i montažnu sunčanu elektranu snage 85 kW. Cilj nam je s dosadašnjih oko 1.100 parkirnih mjesta u sljedećem razdoblju i dalje graditi i širiti ih, a što se tiče stambenih zgrada, Poslovni park upravlja s 47 zgrada na području grada. Kako bismo poboljšali kvalitetu življenja u tim zgradama odlučili smo se na doregistraciju tvrtke na način da ubuduće stanarima omogućimo opskrbu plina i toplinske energije.

Tvrtka je zajedno s Gradom Viroviticom i Virovitičko-podravskom županijom krenula u rješenje pronalaska što kvalitetnije isporuke toplinske energije, tj. načina da stanarima smanjimo račune za isporučenu energiju. Upravo ćemo zbog toga u 2016. godini veliki dio tih zgrada nominirati prema Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bismo ih energetski obnovili i stanarima priuštili znatne uštede, što nam je i krajnji cilj. (www.icv.hr; zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content