Mjesni odbor Merkur održao redovnu godišnju skupštinu

U utorak, 26. siječnja 2016. godine, održana je redovna godišnja izvještajna skupština Mjesnog odbora Merkur, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Josip Nemec.
O radu Mjesnog odbora u protekloj godini prisutne je izvijestila predsjednica Ivana Radočaj Tokić, istaknuvši dobru suradnju sa drugim Mjesnim odborima s područja grada. Od većih projekata proveli su i zajednički projekt postavljanja fotonaponske elektrane na zgradi NK Papuka radi uštede energije krajnjeg korisnika NK Papuka, dok je u suradnji sa MO Tončekovac u planu uređenje dječjeg igrališta na području MO Tončekovac. Također, vršilo se i čišćenje snijega tamo gdje je bilo potrebno čak i na neucrtanim cestama u vikend naseljima.

Predsjednica je predstavila i program rada MO Merkur za 2016. godinu, koji se sastoji od podjele Orahovačkog glasnika, čišćenja snijega, uređenja ulice Merkur 4., sudjelovanja na turniru Mjesnih odbora na igralištima u Doljanima itd. Članovi vijeća Mjesnog odbora spomenuli su problem oborinskih voda otkako je zatrpan kanal koji je prolazio kraj odmarališta Crvenog križa Osijek te se sada sva voda koju je taj kanal odvodio slijeva niz brdo u podrume i dvorišta stanovnika ulice Kralja Zvonimira na području MO Merkur. Ovaj problem unesen je u zapisnik i dodan kao još jedna točka programa rada za 2016. godinu.

Nakon usvajanja svih izvješća i planova, na dobroj suradnji zahvalili su se predsjednici MO Centar i Tončekovac Grgić i Kašić, a gradonačelnik je pohvalio rad MO Merkur i inicijativu da iz viška financijskih sredstava pomaže projekte drugih Mjesnih odbora. Što se tiče pomoći na uređenju spomenutog kanala i rješavanja problema oborinskih voda gradonačelnik je rekao kako se prvo moraju riješiti kanali koji ulaze u rijeku Vučicu, a nakon toga kanali na višim dijelovima Orahovice. Kanala ima puno i mora postojati neki prioritet uređenja kako se ne bi izazvalo poplave, a rješavanje svih kanala je prioritet u ovoj godini. Gradonačelnik je članovima MO poželio uspješnu godinu te puno sreće i uspjeha u daljnjem radu.

(www.orahovica.hr)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content