Na proljeće u Virovitici, Breziku i Špišić Bukovici kreće najveća kapitalna investicija koja će se sa 71 posto sredstava sufinancirati iz sredstava Europske unije

U prostorijama virovitičke Gradske uprave održan je sastanak svih sudionika u provedbi EU projekta “Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica” za koji je u Ministarstvu poljoprivrede krajem protekle godine potpisan i ugovor o njegovu provođenju.

– Projekt obuhvaća izgradnju uređaja za pročišćavanje komunalnih otpadnih voda s pripadajućom kolektorskom mrežom na području grada Virovitice te kolektorskim mrežama koje će se graditi i u naseljima Špišić Bukovici te Breziku, u susjednoj lukačkoj općini, kazao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

3D View 4Projekt je procijenjen na iznos od 184.058.219 kuna (uključujući i PDV), a kada se doda iznos zemljišta, koji je Grad Virovitica darovao za izgradnju uređaja za pročišćavanje od oko 7.500.000 milijuna kuna, vrijednost cjelokupnog projekta iznosi više od 192.000.000 kuna.

Ova kapitalna investicija sa 71 posto sredstava sufinancirat će se iz sredstava Europske unije, a preostali iznos sufinanciraju Hrvatske vode te Virkom iz prikupljene naknade za razvoj.

Damir Marenić, direktor Trgovačkog društva Virkom, koji je nositelj investicije, zahvalio je Hrvatskim vodama i Ministarstvu poljoprivrede koji su prepoznali vrijednost projekta, a zadovoljstvo potpisanim ugovorom izrazili su i načelnici općina Špišić Bukovice i Lukač, Hrvoje Miler i Đuro Bukvić. (www.icv.hr; zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content