Obilježen Dan sjećanja na žrtve holokausta i sprečavanja zločina protiv čovječnosti u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina

Nizom aktivnosti učenici Industrijsko-obrtničke škole Slatina u organizaciji predmetnih nastavnika Verislava Kmeta, Mirele Nenadović, Tomislava Pečeka i Helene Roštaš obilježili su Dan sjećanja na žrtve holokausta i sprečavanja zločina protiv čovječnosti.

Učenici razrednih odjela 1. prodavač, 1. konobar/pekar, 1. frizer/ automehaničar/ krojač, 1. instalater grijanja i klimatizacije/ vodoinstalater/ elektroinstalater i 1. kuhar/ mehaničar poljoprivredne mehanizacije  sudjelovali su u kvizu znanja provedenom nakon gledanja dokumentarnoga filma o sudbini djevojčice Anne Frank.  Učenici razrednoga odjela 2. kuhar uredili su pano u predvorju škole na kojemu su prikazali neke od najpoznatijih spomenika podignutih u sjećanje na žrtve Drugoga svjetskog rata u Hrvatskoj i inozemstvu.  Biografski film Lea i Darija hrvatskoga redatelja Branka Ivande koji tematizira sudbinu zagrebačke dječje glumice Židovke Lee Deutsch, umrle prilikom deportacije u nacistički logor Auschwitz 1943., gledali su učenici razrednih odjela 2. kuhar, 2. prodavač i 3. prodavač.

Dan sjećanja na žrtve holokausta i sprečavanja zločina protiv čovječnosti obilježava se 27. siječnja, na dan kada je 1945. oslobođen logor Auschwitz, jedan od najzloglasnijih nacističkih logora tijekom Drugoga svjetskog rata.(IOŠ Slatina)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content