Održana 21. sjednica Grupacije vinogradarstva i voćarstva HGK – Županijske komore Virovitica

U srijedu, 27. siječnja u Jezercu pokraj Orahovice pod predsjedanjem Josipa Tokića, voditelja Grupacije i Poslovne jedinice Vinogradarstvo i voćarstvo u PP Orahovica održana 21. sjednica Grupacije vinogradarstva i voćarstva HGK – Županijske komore Virovitica.

Sjednici su prisustvovali predstavnici najvećih proizvođača vina: PP Orahovica d.o.o., Diba d.o.o. Suhopolje i Podrum Vineda d.o.o. Vukosavljevica te Udruga vinogradara i voćara s područja Virovitičko-podravske županije „Sv. Vinko“ iz Virovitice i Udruga vinogradara, vinara i voćara iz Orahovice i Slatine.

Na sjednici se govorilo o stanju u vinogradarstvu, prošlogodišnjoj berbi, proizvodnji vina, njegovoj kvaliteti i količinama.

Na sjednici je donijeta i odluka o zajedničkom nastupu članova Grupacije na 21. Viroexpu, međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, koji će se u Virovitici održati od 26. do 28. veljače ove godine.

Između ostaloga, organizirat će se tradicionalno, godišnje stručno putovanje članova Grupacije vinogradarstva i voćarstva u jedno od vinorodnih područja, s ciljem razmjene iskustava i stjecanja novih znanja i spoznaja u vinogradarstvu, vinarstvu i podrumarstvu.

(hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content