Održana prezentacija podzemnih spremnika za odvojeno prikupljanje različitih vrsta otpada

U svrhu poboljšanja sustava skupljanja odvojenog  mješovitog  komunalnog  otpada i posebnih vrsta otpada kod višestambenih zgrada, Grad Slatina i Slatina Kom razmatraju uvođenje pilot-projekta  djelomično ukopanih spremnika (vanjski dio  visine cca 120 i ukopani dio  dubine 150 cm), obloženi oplatom tako da se dobro uklapaju u gradsko okruženje.
Ukopani spremnici su većeg prihvatnog kapaciteta i do 6 puta od postojećih spremnika od 1.100 litara, jer su 2/3 ukopane u zemlju te se oslobađa prostor za ostale sadržaje.  Takvom konstrukcijom onemogućeno je prevrtanje spremnika te pristup životinjama, higijenski su dobri jer se punjenje obavlja s gornje strane, a pražnjenje s donje strane. Osim toga, najstariji otpad uvijek je na dnu spremnika gdje temperatura zemlje ograničava razvoj bakterija i umanjuje neugodne mirise, a također, nema procurivanja ocjednih voda  na vanjsku površinu.

Radi upoznavanja s jednim od proizvoda koji se nude na tržištu, u Gradskoj upravi  Grada Slatine u četvrtak, 28. siječnja, održana je prezentacija sustava MOLOK , počev od izgleda i dizajna podzemnih spremnika, načina ugradnje i načina pražnjenja , do  mogućnosti financiranja nabave spremnika od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost po objavi natječaja za 2016. godinu.(www.slatina.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content