Održana uvodna konferencija projekta „Zajedno za sretno odrastanje“

U prostorijama osnovne škole ”Ivana Brlić-Mažuranić” Orahovica, održana je uvodna konferencija projekta „Zajedno za sretno odrastanje“ čiji je nositelj Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama “Jaglac” iz Orahovice, partneri osnovne škola „Ivana Brlić – Mažuranić“ Orahovica, i „Ivan Goran Kovačić“ Zdenci, a suradnici Osnovna škola „Antun Gustav Matoš“ Čačinci i Područni Ured Centra za socijalnu skrb.

Na uvodnoj konferenciji projekt je i uvodnu konferenciju predstavila je izvoditeljica istog, a voditeljica kluba Jaglac Lidija Stojković:
-Cilj projekta je osigurati djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim roditeljima u procesu integracije u odgojno-obrazovni sustav osnovnih škola te šire zajednice provođenjem preventivno-edukativnih radionica usmjerenih osiguranju, promicanju i zaštiti njihovih prava. Današnja uvodna konferencija imala je svrhu upoznati širu javnost a aktivnostima i ciljevima projekta i ono što će onu obuhvaćati. Pozvali smo predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova, jedinica lokalne samouprave i centara za socijalnu skrb jer nam je njihova pomoć i podrška nužna u ovom projektu i ono što je važno reći da će uz magistru psihologije Barbaru Radan koja će provoditi ovaj projekt, u istom sudjelovati veliki broj volontera i naravno svi mi iz vodstva udruge Jaglac, djelatnici škola pedagozi i učitelji, a sve u cilju zaštite prava osjetljive skupine djece. – rekla je Stojković.

Glavne odredbe provedbe projekta predstavila je voditeljica programskih aktivnosti na projektu, psihologinja Barbara Radan izdvojivši kako će projekt obuhvatiti niz radionica u svim školama partnerima, prostoru udruge Jaglac, a s temama rada s učenicima s teškoćama u razvoju, njihovim roditeljima i učiteljima te sa suučenicima kako bi isti osjetili i naučili kako se ponašati s razrednim kolegama s poteškoćama u razvoju. Potom je psihologinja iz obiteljskog medijatora u Centru za socijalnu skrb Virovitica i predsjednica Udruge za Down sindrom VPŽ Sandra Matošina Borbaš održala predavanje na temu ”Koliko teškoća stavlja škola pred djecu s teškoćama u razvoju”.

Na kraju radionice obratili su se svi sudionici radionice i projekta među kojima i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac i ravnateljica Centra za socijalnu skrb podružnice Orahovica Ivanka Kufner.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

2701uvodna konferencija2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content