Radionice o filmu i fotografiji udruge PAUK oduševile mlade polaznice

Udruga mladih PAUK – Orahovica odradila je još jedan sjajan projekt. Ovoga puta kreativni PAUK-ovci krajem prošle godine su započeli, a proteklog vikenda zaključili, projekt pod nazivom “Gledaj, kreiraj, budi kritičan”. Projekt je koji je obuhvatio radionice i edukacije o filmu i fotografiji, svečano je završen izložbom radova sudionica.

Voditeljica projekta Ida Milković o projektu na završnici je rekla:
– U nizu naših aktivnosti koje provodimo kroz godinu, željeli smo napraviti radionicu koju bi i sami polazili pa nam se nekako često nametnula ideja medijima, medijsku kulturi i tome slično. Nažalost, danas vlada neko mijenje da je baviti se filmom ili fotografijom strašno ”skup sport” i da se time ne mogu baviti ljudi koji imaju neke amaterske afinitete. Međutim, to je potpuno krivo i mi smo to ovim projektom pokušali i pokazati. Podijelili smo projekt na dva djela, dakle film i fotografiju. Na filmskoj radionici smo radili na način da nije bio cilj samo educirati o snimanju filma, nego da ga naučimo gledati kroz određena stilska sredstva koje on u sebi ima. Tako smo nakon nekoliko sati teorije, pogledali Hitchcockov ”Psiho” nakon kojeg je krenula kritička rasprava. Drugi dio radionice bio je vezan uz fotografiju koju su održale članice foto video kluba Slatina Nikolina Tomić i Loreta Žubrinić, a nakon koje su polaznice odradile terenski dio primjenjujući sve elemente koje su naučile. Hvala svima na podršci, sudjelovanju i pohvalama jer bez povratne informacije čovjek bi se lako obeshrabrio i pomislio da što god da radi nema previše smisla i nije važno nikome nego šačici ljudi. Našim dragim polaznicama zahvaljujemo na interesu, aktivnom sudjelovanju, ozbiljnom i radišnom pristupu svim radnim zadatcima te veselom i opuštenom stavu u svim situacijama. – rekla je Milković. Radionicu su pohađale učenice Srednje škole ”Stjepan Ivšić” Orahovica” koja je bila i partner na projektu dok je generalni pokrovitelj bila tvrtka HEP d.o.o. Učenice su, bilo je to vidljivo i na izložbi, puno naučile.

Voditeljica radionice o fotografiji Nikolina Tomić vjeruje da se u ovim djevojkama skriva ogroman talent:
– Prije svega zahvaljujem se udruzi PAUK to su pozvali da sudjelujemo u ovom projektu koji je odlično pripremljen i zamišljen. Djevojke su sjajno radile i pokazale veliki interes za fotografiji što me jako razveselilo, a posebno jer odmah zavoljele ovaj posao. Sigurna sam da će mnoge od njih, ukoliko nastave u svijetu fotografije, ostaviti u njemu dubok trag. – zaključila je Tomić.

Polaznice su većinom više zavoljele fotografiju, ali i film je u njima ostavio posebne emocije posebno u očima Melani Prša:
– Moj dojmovi su neprocjenjivi, posebno taj dio o filmu jer ovakvim pogledom na film još nisam imala doticaja. Puno sam toga naučila i mogu reći da se u budućnosti želim vidjeti u tim vodama. – rekla je Melani.

Maja Đurđević bila je oduševljena radionicom o fotografiji:
– Ova radionica mi je bila jedno veliko iskustvo i budući da sam oduvijek voljela fotografirati ovo mi je bio jedan poseban dodatak i otvaranje novih vidika u tom hobiju. Posebno su me oduševile opuštena atmosfera i sjajne predavačice. Moja velika želja je raditi s fotografijom u bilo kojem smislu, no ovo je tek početak pa ćemo vidjeti što nosi sutra. – rekla je Đurđević.

Predsjednik Udruge PAUK Mirko Kufner bio je pun zahavle kako predavačima, sponzorima i partnerima tako i svojim članovima:
– Od srca hvala svim Paukovcima koji su se uključili u projekt, veliko im hvala na pomoći, idejama, entuzijazmu te vremenu koje su uložili jer bez toga cijela stvar ne bi funkcionirala.
Zatim hvala Zanatskoj zadruzi “Slavonija”, Liografu i MM dizajnu bez kojih tehnički dio postavljanja izložbe ne bi bio izvediv, hotelu “Ružica grad”, dečkima iz Aura benda na glazbenoj podlozi na završnoj večeri, Srednjoj školi “Stjepan Ivšić” Orahovica, predavačicama iz Foto kluba Slatina Nikolini Tomić i Lareti Žubrinić, računalnoj trgovini Svijet računala, Hrvatskoj elektroprivredi koja je prepoznala projekt kao zanimljiv i koristan te čijom je donacijom najvećim dijelom i financiran. I na kraju hvala sudionicama, učenicama i pozivam ih da se aktivno uključe u rad naše udruge to nam je i cilj da mladi rade z mlade. – zaključio je Kufner.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content