Sažetak aktivnosti u prometu od proteklog tjedna

Prometne nesreće

Tijekom proteklog tjedna je evidentirano 11 prometnih nesreća, od kojih 3 s ozlijeđenim osobama i 8 s materijalnom štetom. U tim je prometnim nesrećama jedan vozač osobnog automobila teško ozlijeđen i 7 je osoba lako ozlijeđeno. Tri sudionika prometnih nesreća su upravljala vozilom pod utjecajem alkohola i 3 su prometne nesreće uzrokovali nepoznati počinitelji.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 240 prekršaja, od kojih 29 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 38 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 2 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, 2 prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja nepropisnog pretjecanja i dr.
Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,99 g/kg je utvrđena kod vozača osobnog automobila starosti 54 godina koji je upravljao vozilom u Pitomači u subotu oko 23,20 sati. Najveća brzina kretanja vozila je utvrđena na ulici u Čačincima na kojoj je brzina kretanja vozila ograničena na 50 km/h, a gdje je u četvrtak oko 19 sati mladi vozač osobnog automobila starosti 20 godina upravljao utvrđenom brzinom od 93 km/h.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ
U proteklom tjednu su temeljem odredbi čl. 134. Prekršajnog zakona uhićene 3 osobe, od kojih 2 zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i jedna za vrijeme trajanja mjere opreza.

Provedene pojačane mjere i akcije
Dana 23./24. siječnja od 22 do 6 sati je na području policijske uprave provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola. U akciji je izvršen nadzor na 149 vozača od kojih je 13 zatečeno da upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola.

(PU VPŽ, Foto:Ilustracija)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content