Tomislav Tolušić: Neka mi se osuše obje ruke ako zaboravim na Slavoniju

Budući ministar regionalnog razvoja i EU fondova, Tomislav Tolušić, dao je izjavu Glasu Slavonije.
– Ono što definitivno prvo želim napraviti, prije svega kada govorim o sektoru regionalnog razvoja, jest donošenje strategije regionalnog razvoja RH, koja kasni već dvije godine i time usporava razvoj i općina, i gradova, i županija. Želja mi je u kratkoročnom, ali i dugoročnom razdoblju maksimalno ubrzati povlačenje sredstava iz EU fondova. Prošle godine povukli smo oko 400 milijuna eura, smatram da ova država može povući 800 milijuna, pa i milijardu eura godišnje. Moramo učiniti sve da taj proces ubrzamo i pojednostavimo procedure te raspišemo sve moguće natječaje (sada ih je raspisano šest od 49 mogućih) kako bismo uzeli taj novac koji stoji. S tim novcem razvijamo Hrvatsku, razvijamo Slavoniju i Baranju, kao i sve druge krajeve, možemo povećati BDP i doista povući veliku većinu tih 10,8 milijardi eura, koliko imamo na raspolaganju do 2020. godine – rekao nam je kandidat za ministra regionalnog razvoja, dosadašnji virovitičko-podravski župan Tomislav Tolušić, jedan od dva Slavonca u novoj vladi.
Ističe kako će se kao ministar ponašati apsolutno jednako prema svima u Hrvatskoj, ali i, naravno, pomagati najviše onima koji tu pomoć najviše trebaju, a to je, kaže, definitivno Slavonija i Baranja.
– Zato i jesmo Ministarstvo regionalnog razvoja, da razvijamo regije koje nisu razvijene, a trenutno je Slavonija jedna od najnerazvijenijih hrvatskih regija, ali i područje koje ima najveću perspektivu. I, neću reći: dabogda mi se osušila ruka ako zaboravim na Slavoniju, ali ću reći: ako zaboravim na Slavoniju, dabogda mi se osušile obje ruke – zaključio je svoju prvu izjavu Tomislav Tolušić, netom nakon objave kandidata za ministre. (www.glas-slavonije.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content