U organizaciji HGK nekoliko tvrtki nastupilo na sajmu u Njemačkoj “Grune Woche 2016”

U organizaciji Hrvatske gospodarske komore nekoliko tvrtki nastupilo je na sajmu u Njemačkoj “Grune Woche 2016” – Međunarodnom zelenom tjednu. Ovaj sajam održao se 81. put, kao jedinstvena međunarodna izložba prehrambene industrije, poljoprivrede i hortikulture, a održavao se u Berlinu od 15. – 24. siječnja 2016. godine.

Međunarodni zeleni tjedan bio je izvrsna prilika za promociju proizvoda na velikom njemačkom tržištu sa visokom platežnom moći i pronalazak novih partnera u distribuciji. Ove godine na sajmu se predstavilo gotovo 1.700 izlagača iz 68 zemalja, a sajam je posjetilo oko 400.000 posjetitelja.

Izložbeni prostor Hrvatskih izlagača posjetio je Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore, istaknuvši da Hrvatska gospodarska komora zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom gospodarstva i ostalim državnim institucijama mora omogućiti ostvarenje dodatne sinergije i logističku potporu nastupima hrvatskih tvrtki.

Inače, proizvođači prehrambenih proizvoda iz cijeloga svijeta kroz nacionalne štandove i proizvodna tržišta koriste sajam kao prodajno i testno tržište. Kroz izravnu prodaju posjetiteljima, izlagači za vrijeme sajma ostvare promet od gotovo 50 milijuna eura.

(HGK)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content