Ulaganje VPŽ u podizanje zdravstvenih standarda: Uskoro nove ambulante opće i dentalne medicine u Novoj Bukovici

Početkom listopada 2015. godine u Novoj Bukovici su započeli radovi na rekonstrukciji zgrade, koja se nalazi na Trgu dr. Franje Tuđmana, sa svrhom njene prenamjene u ambulante opće i dentalne medicine. Inače, Općina je zgradu dobila od župe na korištenje na 30 godina. Ovom je investicijom Virovitičko-podravska županija nastavila s ulaganjem u podizanje zdravstvenih standarda, a time i kvalitete života lokalnog stanovništva.
Radove na rekonstrukciji, koji su u završnoj fazi, obišao je u srijedu, 20. siječnja, načelnik općine Nova Bukovica Željko Vencl.

– Stanovnici svih osam naselja koja se nalaze u sklopu naše općine dobit će u Novoj Bukovici dvije nove adekvatne ambulante, što će uvelike pridonijeti kvaliteti zdravstvene zaštite. Nove ambulante bit će od velikog značaja za sve naše stanovnike, a osobito ono starije kojima je zdravstvena skrb svakodnevno potrebna. – istaknuo je načelnik Željko Vencl.

Vrijednost radova je iznosila je 1,5 milijuna kuna, a izvođač radova bila je tvrtka Građevinarstvo Horvat d.o.o. iz Noskovačke Dubrave.
Podsjetimo, prije više od dvije godine Nova Bukovica ostala je bez ambulante opće medicine te su stoga pacijenti bili primorani ići u ambulante u Mikleušu ili Slatini.

Zahvaljujući inicijativi virovitičko-podravskog župana Tomislava Tolušića i načelnika Općine Nova Bukovica Željka Vencla, stanovnicima Nove Bukovice ubrzo će jedna od osnovnih usluga ponovno biti na dohvat ruke.

Osim u Novoj Bukovici, u tijeku je izgradnja nove ambulante u Zdencima, potpisan je ugovor za novu ambulantu u Čađavici, a najavljena je i ambulanta u Sopju. Također, u županijskom proračunu za 2016. godinu predviđena su sredstva za obnovu ambulanti u Čačincima, Cabuni, Vaškoj, Turanovcu i Gradini te za ugradnju dizala u ambulanti u Pitomači.

(www.vpz.hr)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content