Vallis Aurea obranila naslov, Žuljević s četiri pogotka ”utišao” Džezere

Spektakularno kao i uvijek, pred prepunom orahovačkom sportskom dvoranom s oko 1000 nazočnih duša i sjajnim nogometom spušten je zastor na tradicionalni 28. Malonogometni turnir u Orahovici ”Zima 2015./2016.” u organizaciji Caffe bara Blues” i suorganizaciji Zajednice športskih udruga grada Orahovice. Iako s nešto manje momčadi nego obično, orahovački je hakl kvalitetom itekako opravdao svoju veličinu i tradiciju. Veliko finale otvorio je uzrast do 10 godine i to ogled Caffe bar Centar iz Voćina i Škole nogometa CB Aloha. Već u prvom ogledu finala ocrtan je pravi čar nogometa jer Voćinćani su do finala bili neporaženi, a u konačnici osvojili drugo mjesto porazom u finalu od vršnjaka iz Feričanaca. Najbolji strijelac ovog uzrasta s devet pogodaka je Dino Mendroš (ŠN FEŠK) s devet pogodaka, vratar Ivan Šabić (CB Centar), a najboljim igračem proglašen je njegv suigrač Kristijan Gusić. U konkurenciji d o 12 godina nakon zanimljive partije, feričanačka Škola nogometa FEŠK i čačinačka Mladost odigrali su bez pogodaka a bi nakon šesteraca slavili Čačinčani. Najbolji strijelac U12 je Petar Špoljarić s 3 pogotka, vratar Mladostaš Domagoj Arsin dok je najbolji pojedinac turnira također Čačinčan Matija Ognjenović.

Čačinačka Maldost slavila je i u konkurenciji do 14 godina i to također protiv ŠN FEŠK-a. Najbolji strijelac turnra U14 bio je Dario Divjanović iz ekipe Motičani sa 6 pogodaka, vratar Marko Lazar iz Mladosti dok je njegov suigrač Matej Dorinka najbolji igrač. Prvo od dva slavlja domaće orahovačke ekipe dogodilo se u konkurenciji ”Mjesta” gdje je ekipa Orahovica Vertigo bila bolja od Feričanaca nakon izvođenja udaraca sa šest metara. Najbolji igrač ovog dijela natjecanja je Antonio Vratković, strijelac s četiri pogotka Matija Kolar (Zdenci) te vratar Duje Bužančić iz Feričanaca. U veteranskom natjecanju drugi trijumf orahovačke ekipe i to Phoenixa koji je u finalu nadvisio sugrađane, ekipu Najstariji veterani Papuka. Titulu najboljeg strijelca podijelili su Robert Đurina(Phoenix) i Željko Stošić (NV Papuka) s po ti pogotka, najbolji vratar je Saša Tir iz pobjedničke momčadi do je najbolji igrač Damir Kelava iz Papuka. Uvertira velikog seniorskog finala bila je utakmica za treće mjesto između feričanačkih Legionara i Caffe bara Tommy i Ljumy iz Voćina. Legionari su ponovno bili sjajni i bolji tijekom cijele utakmice i zasluženo visoko porazili ekipu iz Voćina. Veliko finale između kutjevačke Vallis Auree i feričanačkih Džezera odigrano je uz burno navijanje i pljesak objema momčadima. Bio je to odličan, čvrst i borben, ali korektan nogomet. Kutjevčani us poveli preko Tomislava Žuljevića i držali minimalnu prednost do odmora. Početkom drugog dijela Žuljević ponovno pogađa i povećava vodstvo. No, kao i uvijek fanatično borbeni Džezeri uspjevaju stisnuti i preko Marina Pavlovića i Hrvoje Falamića dolaze do poravnanja. No, sjajni Žuljević vrlo bzor koristi jednu pogrešku obrane Džezera i vrača vodstvo svojoj ekipi. Kada je Ivan Peharda pogodio gotovo sa središta igrališta kroz šumu nogu, sve je bilo riješeno. No, ipak Džezeri su krenuli na sve ili ništa. Izvadili vratara i svim snagama napali gol protivnika. Do pogotka nisu došli, a Žuljević je ”utišao” Džezere još jednim pogotkom iz kontre. Vallis Aurea iz Kutjeva je tako obranila prošlogodišnji naslov i ponijela kući nagradu od 12 tisuća kuna, veliki pobjednički i prijelazni pokal. Pobjednička momčad pokupila je ui sve pojedinačne nagrade, najbolji strijelac turnira s 11 pogodaka je Tomislav Žuljević, vratar Matej Blašković, a više nego zasluženo najboljim igračem turnira proglašen je Ivan Peharda. Nagrade najboljima uručili su predsjednik organizacijskog odbora Vlado Grgić i orahovački gradonačelnik Josip Nemec u ime pokrovitelja. Cijeli program finala začinili su svojom točkom sjajni plesači iz Osijeka, članovi skupine Blindovi, potom revijalnom utakmicom mališani do 8 godina Papuka i FEŠK.a, a posjetiteljima su nagrađeni vrijednom tombolom. Tako je najstariji slavonski nogometni turnir po 28. put pokazao da je jedan od najkvalitetnijih i najcjenjenijih u ovom dijelu Hrvatske.

FINALE SENIORI:

Džezeri-Vallis Aurea 2:5 (0:1)

Orahovačka sportska dvorana, gledatelja 1000
Suci: Siniša Ličinić, Zoran Stojnović (oba Orahovica)
Strijelci: 0:1 – Žuljević 11. min., 0:2 – Žuljević 25.min., 1:2 Pavlović 28.in., 2:2 – Falamić 31. min., 2:3- Žuljević 34. min., 2:4-I.Peharda 37. min., 2:5-Žuljević 39.min.

Džezeri – Žiha, Ploher, Perošević, Kundid, Pavlović, Falamić, Šoštarić, Mikola, Šulava,
Purgar, Prevolšek, Bijuklić, Ferenčak, Kapraljević. Treenr: Željko Strilić

Vallis Aurea – Blašković, Šubara, Peharda I., Podobnik, Žuljević, Mikić, Uremović, Solić,
Peharda M.. Trener: Dario Mikić

REZULTATI:
Finale U 10 Caffe bar Centar – ŠN FEŠK CB Aloha 2:3
Finale U 12 NK Mladost-ŠN FEŠK Klesarstvo Kljaić 0:0 (3:2)
Finale U14 NK Mladost – ŠN FEŠK Zeba Holtz 3:1
Revija U8 ŠN PAPUK – ŠN FEŠK 2:0
Finale mjesta: Orahovica Vertigo-Feričanci 1:1 (3:1)
Finale veterani: Najstariji veterani Papuka-Phoenix 0:2
3.mjesto SENIORI: Legionari : Caffe bar Tommy i Ljumy 5:1
SENIORI FINALE: Džezeri – Vallis Aurea 2:5

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content