Vatromet uveo Orahovčane u novu 2016. godinu

Najluđa noć u godini, mnoštvo emocija i suza, poljubaca i zagrljaja, i nadasve želja da će Nova biti bolja nego stara. Priča je ovo o Novogodišnjoj noći koja je zasigurno svima poznata, ali ipak svugdje je različita. Svatko ima svoju posebnu Novogodišnju noć pa ju je tako imala i Orahovica. Prva pjesma s razglasa u velikom grijanom šatoru čula se već oko 22 sata, prvi parovi su zaplesali, a onda je krenulo kada je tamburaški sastav Čokanj iz Našica zasvirao kolo kukunješće. Šator se ”podignuo na noge” i krenuo je ludi provod. I ove godine Grad Orahovica i Turistička zajednica organizirali su veliki Dočeka Nove Godine u središtu grada u velikom grijanom šatoru u koji se natiskalo nekoliko stotina ljudi.

Bezalkoholna pića su bila besplatna, alkoholna po popularnim cijenama, a za orahovačku trpezu bila je rezervirana neizbježna voletina s ražnja. Kad je otkucala ponoć, gorilo je nebo nad Orahovicom. Desetominutni sjajni vatrometa razgalio je srca mnogih, i onih iz šatora, ali i stotine ljudi koje su napunile središte Orahovice. Nakon šampanjca i čestitki, uslijedila je čestitka orahovačkog gradonačelnika Josip Nemeca:

– Drage sugrađanke i sugrađani, dragi naši gosti iz sivh mjesta iz gradova iz kojih ste došli, želim Vam da svečano i radosno ozračje ovog blagdana ispuni Vaše dane i obiteljske domove zajedništvom i međusobnim uvažavanjem. U duhu blagdana koji slavimo želim Vam da pronađete mir i zadovoljstvo u svojim srcima te radost i spokoj u svojim obiteljima. U ime Gradskog vijeća i svoje osobno ime želim da vam Nova Godina donese nadu, zdravlje i sreću.

Nadam se da uživate večeras, da vam je lijepo u Orahovici i neka vam je sve sretno. – rekao je između ostalog, nešto iz ponoći u svojoj čestitci, orahovački gradonačelnik Josip Nemec. U velikom grijanom šatoru slavile su ekipe iz Đurđenovca, Feričanaca, Velikog Rastovca, Čačinaca, Zdenaca, Donje Pištane, Dolaca, mnogih drugih mjesta i naravno Orahovice. Jedna vesela ekipa iz Đurđenovca plesala je čitavu noć:
-Oduševljeni smo Dočekom u Orahovici. Prijatelji su nam rekli da je ovdje uvijek odlično i odlučili smo se doći i drago nam je da jesmo. Sjajan vatromet, fina voletina i odlična svirka. hvala Orahovici. – poručila je zajednički u glas vesela ekipa iz ”Đurdana”. Feričanci su također bili u Orahovici:

– Budući da smo i mi svirači, a slobodni smo bili ovu večer, odlučili smo doći poslušati naše prijatelje iz TS Čokanj. Dečki su svirali sjajno, a atmosfera je bila odlična. Probali smo voletinu i oduševili se. – kaže Manuel iz Feričanaca. Obitelj Ahmetaj iz Velikog Rastovca došla je u punom sastavu, majka, otac i dvoje male djece:

– Ove godine smo odlučili doći u Orahovicu. Atmosfera je uistinu odlična, puno dobre zabave, dobra svirka, ukusna hrana. Sjajna organizacija u svakom slučaju, i za staro i za mlado. Djeca su nam također uživala i moram pohvaliti organizatora jer unatoč pucnjavi petardama vani, u šatoru je bilo sve mirno i zabavno tako da smo bezbrižno s djecom mogli uživati. – rekao je tata Ahmetaj. Nakon čestitke izvučeni i brojevi novogodišnjih tombola, neki su dobitnici bili i u šatoru pa je time veselje bilo još veće. U svakom slučaju, u orahvačkom šatoru je bilo što se ono kaže i staro i mlado, a svi veseli i razdragani. Ostaje želja neka Nov 2016. Godian svima bude baš kao Novogodišnja noć, vesela i bezbrižna, pomalo luda i zabavna. (www.icv.hr; vg)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content