Nikola Borić u Orahovici osnovao plivački klub

 

Priča o osebujnom mladiću, rođenom Zaprešićaninu, Nikoli Boriću svjetski poznatom atletskom treneru, koji se prije godinu dana odrekao svega i odlučio svoj život posvetiti prirodi, svakim je danom sve bolja i zanimljivija. Nikola je nekoliko mjeseci razmišljao kako pomoći Orahovici i što napraviti u ovom, kako sam, kaže bogomdanom prostoru pa je tako osnovao Plivački klub ”Orahovica”.

– Orahovica već deset godina imam vrhunski bazen u odmaralištu Merkur posebno za osobe s invaliditetom kakvih je malo u Hrvatskoj i eto odlučio sam se za osnivanje ovoga kluba te uz to naravno za obuku neplivača djece predškolske i školske dobi. Klub će raditi po svim pravilima svjetske plivačke federacije, radili bi dakle po profesionalnim programima i aktivno se natjecali, a imao bi i jedan vid rada i sa rekreativcima. Radit ćemo i sa osobama s invaliditetom i intelektualnim teškoćama, kao npr. s našom orahovačkom udrugom ”jaglac” za koje će sve biti besplatno, a pokušavamo i naći sponzore da bi i sva djeca imala besplatnu poduku jer najveća stavka je zapravo najam bazena. U hladnijem periodu radit ćemo dakle na bazenu na Merkuru, a po ljeti na orahovačkom Jezeru. Pozivamo sve zainteresirane da dođu na prvo testiranje plivača o 5. ožujka. 2016. od 16-18 sati na bazenu Merkur, a kandidat za upis u Klub treba zadovoljiti kriterije provjere plivanja, a to podrazumijeva samostalan skok u duboku vodu i samostalno preplivavanje dionice od 17m bilo kojom tehnikom ili načinom. Htio bih naglasiti da će prvi mjesec za sve zainteresirane za plivanje, na bazenu na Merkuru biti besplatan – kaže Nikola Borić koji u sklopu pokretanja ovoga kluba 1. ožujka organizira i jedan veliki seminar na koji dolaze poznati hrvatski boksač Stjepan Božić, bivša hrvatska atletičarka Ivana Brkljačić i mnoga druga poznata sportska imena.

– Bit će to Informativno-promotivni sastanak plivackog kluba Orahovica na koji su pozvani roditelji i dijeca te svi zainteresirani za plivacki sport u gradu i okolici. Pozvali smo sve udruge grada Orahovice te ugledne i velike tvrtke sa ovog područja kako bi ostvarili buduću suradnju i projekte. Jedna od tema bit će i projekt besplatnog plivanja za svu dijecu grada Orahovice i za sve osobe sa invaliditetom sa ovog područja. Pozivu su se odazvali čelnici grad Orahovice, Merkura i Zajednice športskih udruga Orahovica, a također i neki od najuglednijih sportaša Hrvatske kao što su boksač Stjepan Božić i atletičarka Ivana Brkljačić, a narednih dana očekujem pozitivne odgovore i ostalih sportasa i dijelatnika iz sporta Republike Hrvatske i susjednih zemalja kao što su Ana Sršen, Dubravko Šimenc, Goran Kežman trener Duje Draganje, prof.dr. Nenad Sudarov direktor instituta za sport Srbije, Mr.Salih Munir Yaras član odbora Svjetske Atletske Federacije, i mnogi drugi. Svi oni trebali bi nam pomoći svojim iskustvom i znanjem te u pronalaženju novih sponzora koji će biti nužni za rad ovoga kluba. Zaključio je Nikola Borić te naglasio kako će plivački učitelji u klubu biti sve provjereni ljudi, stručnjaci kineziolozi iz cijele Hrvatske.

U ovu sjajnu priču, Nikola u Orahovicu želi dovesti i državnu triatlon utrku:
– Bio sam nedavno na sastanku Triatlon saveza Hrvatske u Zagrebu s ciljem dovođenja državnog prvenstvo u kross triatlonu u Orahovicu. Dogovor je postignt i vjerujem da ćemo iduće godine ovdje imati priliku vidjeti jednu pravu triatlon utrku. – zaključio je Nikola.
Sva ova imena pokazuju koliko vrijedi ime Nikole Borića u svijetu sporta, koji je evo odlučio pomoći jednoj maloj Orahovici, mjestu u kojem je pronašao sebe.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

1402boricplivanje1 1402boricplivanje2

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content