Obitelj Kunštek iz Velikog Rastovca radi najukusnije kobasice

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Veliki Rastovac, u tom je mjestu održana tradicionalna 7. Kobasijada, natjecanje za najukusniju kobasicu te velika Valentinovska zabava. Sve je počelo u ranim poslijepodnevnim satima kada su se pekle kobasice i slanine na velikoj zajedničkoj vatri, a u večernjim satima krenulo je ocjenjivanje najboljih kobasica. Stručno povjerenstvo u sastavu Vladimir Pleša iz Orahovice predsjednik te članovi Zlatko Špoljarić i Andrija Petrlić iz Đurđenovca, pred sobom su imali 31 uzorak proizvođača s područje cijele općine Crnac te nakon dugog vijećanja pohvalili iste.

– Mi smo se trudili biti maksimalno korektni o objektivni, ocijenili smo što je po nama najbolje. Uzorci su bili vrlo dobri, nagrade su otišle u jednu obitelji, ali da ne bude nekakve zabune, to je obitelj Tomislava Kunšteka koji je profesionalac i ona taj posao radi na jedan vrhunski način. Hvala kolegama iz povjerenstva i posebno organizatorima i općini Crnac što je podržala ovaj događaj koji je svakako promocija naših starih običaja. Većina proizvođača koji su dali svoj uzorak su amateri,a ali treba reći da ljudi s ovoga područja se jako trude i uistinu prave kvalitetne kobasice. – rekao je Pleša.

Pobjedu je dakle odnijela obitelj Kunštek, prvo mjesto osvojila je majka Maja sa 265 bodova, a drugo i treće kćeri Lana s 250, odnosno Lea s 240 osvojenih bodova.

Predsjednik DVD-a Veliki Rastovac Izidor Lončar zahvalio svima koji su se odazvali na velikorastovačku Kobasijadu:
– 31 uzorak je do sada najveća brojka i time se pokazuje kako svake godine ova manifestacija raste. Hvala svima od srca, hvala općini koja nam je stalna potpora, a evo kao nagrada svima koji su došli kao i uvijek organizirali smo Valentinovsku zabavu uz živu glazbu i za sve besplatan grah.Obitelj Kunštek ponosno je odnijela sva tri pobjednička pokala kući.

Tomislav Kunštek na natjecanje je prijavio svoja tri proizvoda koja su bila pod imenom njegove dvije kćeri i suprugom:
– Presretan sam i ponosan. Ovaj posao je u obitelji preko 40 godina, moj otac se time bavio i prenio na mene. Ciljano samo kao natjecatelje prijavio suprugu i kćeri jer su one stalno uz mene u tijeku proizvodnje. Obje kćerke redovno sa mnom prave kobasice, pregledavaju kako se suše, kako izgledaju gotovo svaki dan. Kada me pitaju koja je tajna dobre kobasice, po meni je najvažnije sušenje, fermentacija i dimljenje uz naravno pravo i zdravo domaće meso te domaće začine. Moja obitelj i ja živimo za ovaj posao i u njemu uživamo, a svaka ovakva nagrada je samo motiv više. – zaključio je Tomislava Kunštek.

Sve proizvođače pozdravio je na kraju u svima se zahvalio načelnik općine Crnac Mato Damjan pozvavši h sve da se u još većem broju odazovu u iduće godine.

(www.icv.hr, vg, Foto:Vladimir Grgurić)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content