Orahovački ratni policajci dali potporu ministru Hasanbegoviću

 

U Domu kulture u Zdencima održana je redovna, godišnja, izvještajna skupština Udruge hrvatskih branitelja, dragovoljaca Domovinskog rata policijske postaje Orahovica ’90.-’91. U nazočnosti 100-injak članova udruge, predsjednik iste Antun Grabovac podnio je izvješće o radu u sklopu kojeg je izdvojio kako je u udruga i u proteklom razdoblju rada na svom generalnom cilju, a to je očuvanje istine i digniteta Domovinskog rata te uspomene na žrtvu hrvatskim branitelja kroz održavanje obljetnica, posjećivanje spomen obilježja i grobnih mjesta poginulih hrvatskih branitelja.

– Redovan smo i aktivan sudionik svih obljetnica iz Domovinskog rata jer samo tako možemo čuvati istinu i uspomenu, a to ćemo i dalje ponosno činiti. Moram se osvrnuti i našu mukotrpnu borbu s tromim i neefikasnim državnim institucijama za ostvarivanje statusa i drugih prava naših članova. Nažalost, ni nakon četiri godine borbe sa PU VPŽ i MUP-om RH nismo uspjeli riješiti status za naše pojedine članove. Prošlo je 25 godina od Domovinskog rat, a se još uvijek moramo boriti da pokažemo i dokažemo istinu o ljudima koji su od prvih dana branili svoj u Domovinu, to nam je dokaz kako smo zastupljeni, kako smo jedinstveni i kako smo cijenjeni. Cijenjeni smo uglavnom samo u dnevne političke svrhe. – reko je između ostalog Grabovac.

Nazočnima su se potom obratili načelnik općine domaćina, Zdneci, Tomislav Durmić, ispred udruga proisteklih iz Domovinskog rata predsjednik HVIDR-e Orahovica Damir Vratković te na kraju orahovački gradonačelnik Josip Nemec koji je u sklopu svog obraćanja potaknuo ideju da se sa ove Skupštine uputi dopis podrške za ministra kulture RH Zlatka Hasanbegovića, premijeru Oreškoviću i predsjednici Kolindi Grabar Kitarović.

– Prozivaju nam ministra bez razloga, a kada je bivši ministar Grčić bio na slici s kokardom to nije bio problem. Nije problem niti što se premijer nama susjedne države hvali da je bio u ratu u da je nosio kokardu, jer to je eto bilo u to vrijeme, i zato sve ovo dolazi jer smo oprostili, a oni nisu nama. Zato pozivam da s ove skupštine uputimo punu potporu ministru Hasanbegoviću jer ne vidim da je to što je on napravio ili rekao razlog za smjenu. – rekao je Nemec nakon čega je njegov prijedlog jednoglasnom usvojen, a uz isti je stala i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata s orahovačkog područja.

(www.icv.hr, vg, foto:Vladimir Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content