Udruga kuhara priprema 2. Međ. natjecanje slastičara ”Zlatni orah” te državno natjecanje u kulinarskoj umjetnosti

Udruga kuhara grada Orahovice održala je svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu na kojoj je uz prezentaciju niza aktivnosti u 2015. godini predsjednik Dražen Šafar iznio i nekoliko vrijednih u tekućoj. Šafar je tako posebno naglasio dvije velike manifestacije u organizaciji Udruge te nekoliko zanimljivih radionica:
-Prije svega, moram reći kako ove godine ponovno u naš kalendar vraćamo međunarodno natjecanje slastičara, drugi “Zlatni orah”. Cilj je da se ta manifestacija
održi u sklopu Orahovačkog proljeća u lipnju ove godine kako bi natjecateljima pokazali i sve ljepote našeg grada. Drugi veliki projekt Udruge je organizacija 1. državnog natjecanja u kulinarskoj umjetnosti, odnosno curvingu i to u kolovozu na izletištu Orah. U nizu radionica i edukacija, posebno bih istaknuo kako ćemo već sada u ožujku u suradnji s udrugom Gastronomadi organizirati predavanje i edukaciju pod nazivom “Gastro posao EU”. Riječ je o radionicama koje su namijenjene svima u HoReCa sektoru – ugostiteljima, hotelijerima te zaposlenicima i tražiteljima posla – kuharima, konobarima, pizza majstorima, baristima, pomoćnim radnicima u svrhu poboljšanja mogućnosti zapošljavanja i poboljšanja ponude i potražnje na tržištu rada. Svi sudionici edukacija naučit će nove metode za pristup poslodavcima i zaposlenicima te doznati koje su potrebe na tržištu. Sudjelovat ćemo na gotovo svim državnim kupovima pod ingerencijom Hrvatskog kuharskog saveza i nastaviti promovirati jela orahovačkog kraja gdje god da pođemo – zaključio je Šafar.

Skupštini su nazočili sponzori koji su obećali svoju pomoć pri navedenim manifestacijama, a među njima i glavni sponzor, Grad Orahovica: -Udruga kuhara grada Orahovice iznijela je jedan zanimljiv plan, koji apsolutno podržavamo. Riječ je o vrijednim aktivnostima koje promoviraju grad i zaslužuju veliku podršku. Jasno je da su svi ovi ljudi koji rade u Udruzi volonteri, koji uz svoja redovna radna mjesta ulažu ogroman trud i posvećuju se Udruzi i gradu i to treba cijeniti – rekao je između ostalog Nemec. Predsjednik orahovačkih kuhara Dražen Šafar skupštinu je zaključio obaviješću kako se od ove godine Udrugama kuhara u Hrvatskoj pridružuju i slastičari te tako pozvao sve koji vole bilo koji oblik gastronomije na širem orahovačkom području da se pridruže radu Udruge.

(www.icv.hr, vg; Foto: Vladimir Grgurić)

1102kuhari2

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content