Udruga općina u RH zalaže se za precizno definiranje ciljeva reforme

Udruga općina nastavit će s argumentiranom raspravom i energičnom kampanjom kako bi najširu javnost upoznala s objektivnom situacijom u hrvatskim općinama i, posebice, s kojim definiranim ciljevima treba prići reformi lokalne samouprave. U najskorije će vrijeme biti ponuđeni odgovori na sva konkretna pitanja funkcioniranja lokalne samouprave, fiskalne i funkcionalne decentralizacije koja je u pripremi.
Rečeno je to na sjednici Upravnog odbora u petak 5. veljače u Zagrebu te obrazloženo da se u proces donošenja smjernica reforme, koji će se događati u partnerstvu s Vladom RH odnosno svim relevatnim čimbenicima, treba uključiti što veći broj općina i unijeti što je moguće više iskustava iz prakse.
Kako bi se postigla efikasnost u dolazećim aktivnostima, Upravni odbor imenovao je dva predstavnika u nacionalna partnerska vijeća za izradu Strategije regionalnoga razvoja Republike Hrvatske za razdoblje do 2020. godine i pet predstavnika u vijeća za statističke podregije, koji će istodobno biti i dijelom radne skupine s Udrugom gradova u RH i Zajednicom županija. Kako je naglasio predsjednik Đuro Bukvić, Udruga općina nastojat će se maksimalno angažirati u promociji općina, sela i manjih naselja, uzimajući pritom u obzir sve racionalne argumente za i protiv njihova opstanka. (www.udruga-opcina.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content