Virovitički list: Marin Jurić Čivro preselio u Zagreb i očekuje svoj prvi album

Nakon prošlogodišnjeg glazbenog showa HRT-a “The Voice”, mnoga su glazbena imena skrenula pozornost na sebe, no jedan je mladić potpuno osvojio srca gotovo svih generacija u Hrvatskoj.

Riječ je, dakako, o sjajnom mladom virovitičkom rokeru Marinu Juriću Čivri. On je svojom specifičnom bojom vokala i zanimljivim karakterom osvojio publiku od samih početaka pojavljivanja u showu “The Voice”. S prvim falšom u pjesmi “Ain’t No Sunshine” i činjenicom da je ostao svoj, zaokupio je pozornost mentora Ivana Dečaka, u čiji se tim ubrzo priključio. Izvanredni nastupi iz emisije u emisiju popraćeni su iznimnom podrškom publike, što ga je dovelo do samog finala. Svoju glazbenu priču započeo je u ranom djetinjstvu, kada je u rodnoj Virovitici upisao glazbenu školu.

JEDNO OD PRVIH LOKALNIH IMENA KOJA SU DIO UNIVERSAL MUSIC AUSTRIA & WESTERN BALKANS GLAZBENE OBITELJI

Tijekom osnovne škole bio je dio cover benda Irritus, a zatim i blues skupine Ohio, da bi se poslije pridružio zagrebačkom metal bendu SITS. Prijavom u spomenuti glazbeni show otvorio si je nova vrata i zakoračio u samostalnu glazbenu karijeru. Iznimna ljubav prema glazbi i talent doveli su ga i do diskografskog ugovora s Universal Music Hrvatska, čime je postao jedno od prvih lokalnih imena koja su dio Universal Music Austria & Western Balkans glazbene obitelji. Nakon showa je, u ljeto 2015., njegov prvi singl “Dobro jutro svima” odmah svima ušao u uho, a sam Marin presretan je što je njegov prvi solo glazbeni uradak dobio odlične kritike.

Pjesmu “Dobro jutro svima”, moj prvi single, napisao je Ivan Dečak. Još tijekom showa “The Voice” obećao je da će nekome od kandidata napisati pjesmu. To obećanje je ispunio. Prihvatili smo se posla neposredno nakon završetka showa. Rezultiralo je više nego očekivano. Veoma sam sretan što je pjesma ispala odlično i što su ju mnogi zavoljeli. Mogu se poistovjetiti s tekstom pjesme pa mi je zbog toga još draža – započeo je Marin. Potom je izašla nova Marinova pjesma, ovaj put u suradnji s mladim hrvatskim glazbenicama na privremenom radu u Nizozemskoj, grupom Luminize. Pjesma “Zašto još volim te” dva je tjedna zaredom bila prva na HR TOP 40, hrvatskoj službenoj top-listi singlova.

UPOZNAO IH NA AFTERPARTYJU I DOŠAO DO PRVOG MJESTA

Pitali smo Čivru kako je došlo do suradnje s Luminize, djevojkama iz Crikvenice koje žive u Nizozemskoj.

– Cure sam upoznao na afterpartyju poslije live emisija “The Voicea”. Nedugo nakon toga dale su mi da poslušam pjesmu u kojoj bih gostovao. Bio sam oduševljen uratkom i jako se radovao samom projektu. Napravili smo plan, smjestili se u avion i otišli u Nizozemsku. Tamo smo proveli prvi dan uz kameru koja nas je pratila i bilježila naš obilazak i druženje. Drugi dan smo se rano ustali, cure su nas pokupile ispred hotela te smo se uputili prema Baarnu. Tamo smo cijeli dan proveli u Shamrock studiju. I poslije napornog, veselog i kreativnog dana, pozdravili smo se i ranim jutrom natrag za Lijepu Našu! Eto, tako je nastala ova pjesma kojom smo na kraju bili svi oduševljeni, u Hrvatskoj je postigla sjajan odjek i ne možemo biti ponosniji – u svom stilu nastavlja Čivro.

A što radi Čivro danas? Glazba je i dalje u prvom planu.

– Preselio sam se u Zagreb. Čeka me puno posla i stalno bih morao putovati pa sam si skratio muke i sad sam spreman za rad na najjače! Plan mi je napraviti album i već smo počeli raditi. Producent mi je Denis Mujadžić Denyken. I mogu reći da već sada imam za njega samo riječi hvale. Čovjek je profesionalac, u to nema sumnje, a nekako s vremenom postajemo i prijatelji, što će, siguran sam, dati mom prvom albumu poseban ‘šmek’ – kaže Marin koji izuzetno drži do svoje publike i svih onih koji ga cijene i prate.

– Dopustite mi da i ovim putem pozdravim sve koji prate moj rad i koji me slušaju. Nemojte nikamo ići, trudit ću se koliko mogu i nadam se da ću opravdati vrijeme koje odvojite za mene – zaključio je ovaj sjajni mladić i glazbenik.

Njegov prvi mentor i sugrađanin Ivan Dečak još je nakon završetka “The Voicea” rekao kako je siguran da će Marin osvajati hrvatske top-ljestvice i biti traženi glazbenik, a kada Dečak nešto kaže, onda to ima težinu. To se i potvrdilo, a Marin koji je kroz show pokazao da uz golemi talent ima tu potrebnu glazbenu žicu proživljava svoje sjajne trenutke koje je zasigurno više nego zaslužio. A tek je počeo… (www.icv.hr; vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content