Kopao rupu i iskopao kante s eksplozivima

U ponedjeljak 4. travnja, policijske službenike iz Virovitice, obavijestio je građanin sa područja Virovitice, da je prilikom izvođenja zemljanih radova, tj. kopanja rupa na svojem zemljištu u blizini Virovitice, pronašao plastičnu kantu u kojoj se nalaze bombe.
Na mjesto događaja uz policijske službenike, izišao je i policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je nakon vađenja nekoliko plastičnih kanti iz zemlje, pronašao:
2700 komada streljiva, 17 ručnih bombi M-75, 18 komada trenutnih tromblonskih mina, 166 detonatorskih kapisli, 2 satna upaljača, 10 protupješadijskih mina, 14 spacijalnih upaljača, 4 improviziranih upaljača, 40 metara sporogorećeg štapina, 60 elektro- detonatorskih kapisli, 21 kilogram eksploziva, 7 komada „MRUD“, 10 komada protupješadijske mine anti-magnetne i 22 komada spremnika za automatsku pušku. Pronađeni predmeti su pohranjeni u skladište ubojne opreme PU virovitičko-podravske do uništenja.

Apel prema građanima – vratite nelegalno oružje:
Pozivaju se gađani, koji posjeduju bilo kakvo eksplozivno sredstvo, vatreno oružje ili streljiva, da ga ne odbacuju, već da pozovu najbližu policijsku postaju, gdje će na njihovu kućnu adresu ili mjesto na kojemu se oružje nalazi, doći policijski službenik osposobljen za pirotehnička sredstva, koji će oružje i preuzeti.

Građani koji dragovoljno predaju nelegalno oružje, streljivo i druga minsko eksplozivna sredstva, neće snositi nikakve prekršajne i kaznene sankcije.

(PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content