Održana 26. obljetnica HDZ-a Gradina

U Vatrogasnom domu u Gradini, održana je 26 obljetnica HDZ-a za općinu Gradina. Svojom nazočnošću, uz domaćina predsjednika HDZ-a Gradina Dražena Peića, svečanost su uveličali: predsjednik ŽO HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana VPŽ Sanja Bošnjak, član predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Zdenko Blažičević, te članica istog, dekanica Visoke škole Virovitica Vesna Bedeković, ravnateljica Opće bolnice Virovitica Mirjana Peček, zamjenik načelnika Općine Čačinci Alen Jurenac, zamjenik načelnika Općine Gradina Marko Ajček, te koalicijski partneri HDZ-a u općini Gradina.
Dražen Peić, predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Gradina i načelnik općine, govorio je o 26 godina HDZ-a u Gradini, o konstantnom ulaganju u infrastrukturu kako bi se svima omogućili jednaki uvjeti života kao u većim sredinama.
– Gradili smo vodovode, ceste, izgrađena je nova sportska dvorana, nove područne škole. Obnavljamo središnju školu, obnovit će se Dom zdravlja, a u planu nam je izgradnja doma u Bačevcu, kao i dječjeg vrtića u Gradini. Voljeli bi kada bi se u budućnost raspolaganje državnim zemljištem odrađivalo kao nekad, a ne da to radi agencija iz Slavonskog Broda koja to radi jako loše, jer primjerice, naša dokumentacija za raspodjelom zemlje stoji od studenoga.
Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak je čestitala Draženu Peiću na ponovnom izboru za predsjednika Općinskog odbora HDZ-a Gradina pohvalivši njegov rad.
– Dražen Peić je jedan od onih načelnika koji je uvijek dolazio s dobrim projektima i koji je bio uporan, s ciljem kako bi svi stanovnici ove općine dobili kvalitetne uvjete života. Uvijek vrijedan, uvijek mu je boljitak svih stanovnika općine Gradina bio iznad svega. Projekata će biti i ubuduće, posebno dok su tu, kao naša nesebična potpora i ministar Tomislav Tolušić i saborski zastupnik Josip Đakić.
Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a i saborski zastupnik Josip Đakić, također je čestitao Draženu Peiću na izboru za predsjednika Općinskog odbora kao i onima koji su uz HDZ-a bili proteklih 26 godina.
– U tih 26 godina, uz našeg prvog predsjednika dr. Franju Tuđmana, ostvarili smo suverenost, samostalnost, postali smo europska Hrvatska. Mnogi su za to dali svoje živote, mnogi su postali invalidi i tu žrtvu cijenimo iznad svega. Vlada RH je nedavno donijela opsežan paket reformskih mjera koji ima cilj smanjiti vanjski dug Republike Hrvatske, ali i mnogobrojne državne objekte koji zjape prazni, dovesti svrsi. Ponosni smo na našeg ministra Tomislava Tolušića, koji je svojim radom, znanjem i zalaganjem, pokazao da zaslužuje biti tu gdje je danas, jer radi za dobrobit i svojeg kraja i cijele Hrvatske. Jedan od naših najvažnijih prioriteta je autocesta ili brza cesta prema Bjelovaru. To je naša glavna preokupacija jer je ona ključna za gospodarski razvoj. Želimo da se odlučivanje o raspolaganju državnim zemljištem vrati općinama, gradovima i županijama, jer taj se model pokazao kao dobar, a model u kojem o tome odlučuje Agencija i netko iz Zagreba, tko ne zna što se događa na terenu, pokazao se kao loš i neefikasan. HDZ nikada neće napustiti svoga čovjeka, jer nama je cilj blagostanje cijele Hrvatske, a posebno ruralnih krajeva. Samo uz bogatog seljaka imat ćemo i bogatu Hrvatsku. I zato su važne snažne reformske mjere HDZ-a i koalicijskih partnera, kako bi našoj mladosti stvorili nova radna mjesta, na dobrobit svih – zaključio je Josip Đakić. (www.hdz-vpz.com)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content