Udruga “Prvi hrvatski redarstvenik” VPŽ održala natjecanje povodom obljetnice “Krvavog Uskrsa”

Nakon što je 31. ožujka odala počast poginulom prvom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću u Plitvicama, Udruga Prvi hrvatski redarstvenik, podružnica Virovitičko-podravske županije 2. travnja je u Suhopolju nastavila s obilježavanjem 25. godišnjice “Krvavog Uskrsa” turnirom u gađanju zračnom puškom. Događaju koji se održao u suhopoljskoj osnovnoj školi i koji je okupio 21 ekipu iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije, prvo mjesto osvojila je Hvidra Koprivnica, ispred Udruge prvi hrvatski redarstvenik Virovitica i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Požega.

Pojedinačno je prvi bio Branimir Bartolović iz Koprivničko-križevačke županije, drugi je bio Stjepan Krahulec iz udruge Prvi hrvatski redarstvenik VPŽ, a treći Serfet Ciriković iz UDVDR-e ogranak Virovitica. Sve nazočne tom je prigodom u ime domaćina pozdravio predsjednik Udruge prvi hrvatski redarstvenik VPŽ Ivan Stubičar, zamjenik predsjednika Županijske skupštine VPŽ Mato Bubaš, zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Željka Grahovac, načelnik općine Suhopolje Marijan Brlek, predsjednik Županijske Hvidre Nenad Križić i predsjednik UDVDR-e ogranak Virovitica Serfet Ciriković. Uz nazočne natjecatelje i ostale goste bio je nazočan i načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler.

Predsjednik Ivan Stubičar izrazio je zadovoljstvo što je ove godine na natjecanju sudjelovao veliki broj natjecatelja, što im daje motivaciju da ovaj događaj nastave i dalje, a nadaju se da će se od iduće godine zvati “Memorijal Prvog hrvatskog redarsvenika Josipa Jovića”. Ono što je posebno obradovalo sve nazočne, je da su se na ovom natjecanju, rame uz rame u gađanju zračnom puškom ogledali i učenici osnovnih škola iz Suhopolja i Gornjeg Miholjca. (www.icv.hr; bs)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content