Davor Špoljarić i dalje na čelu Hrvatskog časničkog zbora Virovitica

Davor Špoljarić predsjednik je Hrvatskog časničkog zbora Virovitica i u novom četverogodišnjem mandatu.

Odlučeno je to na izborno-izvještajnoj skupštini Hrvatskog časničkog zbora u Restoranu Strukovne škole u Virovitici, na kojoj su osim članova Zbora i predstavnika drugih braniteljskih udruga, nazočili i vijećnik Županijske skupštine VPŽ i zamjenik predsjednika Odbora za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata Zdenko Blažičević, predsjednica Gradskog vijeća Grada Virovitice Lahorka Weiss, te predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga Virovitica Zvonko Kožnjak.

Osim novog/starog predsjednika Davora Špoljarića, jednoglasno je izabrano i devet članova Izvršnog odbora, a uz Davora Špoljarića još su izabrani Željko Teri (dopredsjednik udruge), Tihomir Puškarić (tajnik), te članovi Tomislav Kolec Marko Krstanović, Krešimir Sudarević, Jerko Romić, Vlado Paurić i Zoran Kozjak. U Nadzorni odbor izabrani su Mirko Brajtigam, Ivan Mejašić i Davor Srdjak, a u Sud časti Zvonko Smudić, Darko Vampovac i Željko Heđi.

Jedan od glavnih zadataka ovog Zbora koji broji 60 članova i spada među najbolje organizirane braniteljske udruge u Virovitičko-podravskoj županiji bit će aktivnosti oko pripreme znanstvenog skupa „Virovitica u Domovinskom ratu“ kojeg je prema Ministarstvu kulture RH uspješno nominirao Državni arhiv Virovitica, a planirano ga je održati 6. listopada ove godine. Rezultat će biti uknjiženi zbir događanja u Domovinskom ratu, vezano za Viroviticu i naše građane s pozicije petnaestak stručnjaka koji na tome rade. Ovaj Zbornik radova svjetlo dana trebao bi ugledati iduće godine. (www.icv.hr; bs)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content