Gradska glazba Virovitica jedina iz regije izborila pravo sudjelovanja na Državnoj smotri orkestara RH

U organizaciji Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje (SAPOSIB) i Puhačkog orkestra DVD-a Đakovo, 8. svibnja 2016. godine u Đakovu održana je 37. smotra Saveza amaterskih puhačkih orkestara Slavonije i Baranje.

Smotri je prisustvovalo deset puhačkih orkestara iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavke, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije. Nastupi orkestara na 37. smotri održani su na otvorenoj bini na đakovačkom korzu.

Gradska glazba Virovitica pod ravnanjem dirigenta Silvija Paloša izvela je zadani koncertni program. Iz izvješća od strane stručnog ocjenjivača mr. Vanje Lisjaka, solista Simfonijskog orkestra HRT -a, da se iščitati kako se iz nastupa Virovitičana može naučiti štošta:

“Prije svega o balansu unutar sekcija i sveukupno uravnoteženom suodnosu grupa, o rasponu dinamike koji je optimalan, kao i odnos tema i pratnje. Za izvedbe druge skladbe isticali su se dobri ritmičari, te saksofonski solistički istupi u izmjenama s odličnim flautama.

Postići čujnost za sviranja na otvorenom u tihim dinamikama – pokazatelj je postizanja dobre tonske projekcije, a to je glazbenicima u ovom orkestru pošlo za rukom. Timpani i tamburo militare za svaku pohvalu. Odmjereno i precizno.”

Na taj je način Gradska glazba Virovitica jedina iz ove regije izborila pravo sudjelovanja na Državnoj smotri orkestara Republike Hrvatske koja će se, već tradicionalno, održati 11. i 12. lipnja 2016. godine u Novom Vinodolskom.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content