HSP AS povodom Majčinog dana: „Djeca su najčvršći vez ljubavi!“

Povodom Majčinog dana, u ime HSP AS, Klub žena starčevićanki Središnje Hrvatske organizirao je druženje s građanima uz podjelu promotivnih materijala i letaka na tu temu, a sve kako bi ukazali na problem „bijele kuge“ koja je zahvatila Hrvatsku te na loš položaj majke u društvu.

Dana 08.05.2016. godine u Zagrebu, na Trgu bana Jelačića s početkom u 09,00 sati otvoren je Informativno–promotivni pult HSP AS. Koordinatorica ovog događanja bila je dopredsjednica Kluba žena starčevićanki na razini RH Sanja Blažević te dužnosnice Kluba žena s područja središnje Hrvatske i najviših stranačkih tijela. Predstavnicima elektronski i tiskovnih medija o ovoj problematici govorila je članica Predsjedništva stranke dr. sc. Vlatka Vukelić, a kao prilog objavljujemo letak koji je dijeljen zainteresiranim građanima.
Na istom su građani, uz promotivne materijale, dobili i sve druge potrebite informacije o stavu HSP AS koji je o ovoj temi definiran u stranačkom Programu od strane naših dužnosnika i volontera. Kroz ovaj vid komunikacije javnost je upoznata na koji način će HSP AS kao dio vladajuće većine doprinijeti demografskoj obnovi Hrvatske i poboljšanju položaja majke i djeteta u našem društvu.

Riječi utemeljitelja pravaške ideje, Oca Domovine dr. Ante Starčevića ujedno su i bile službeni slogan ovog javnog događanja „Djeca su najčvršći vez ljubavi!“. Vodeći politiku temeljenu na tradicionalnim kršćanskim i obiteljskim vrijednostima HSP AS će se, između ostalog, snažno zalagati za zaštitu majki unutar društva. Pri tome će glavna okosnica djelovanja biti izjednačavanje naknade plaće za vrijeme korištenja prava na roditeljski dopust s naknadom plaće za vrijeme korištenja prava na rodiljni dopust te da ona iznosi 100% primanja majke. Isto tako, kroz Klub zastupnika HSP AS u Hrvatskom saboru pokrenut će se rasprava s donošenjem zakonskih mjera kako bi se majkama osiguralo dostojanstveno majčinstvo tijekom radnog vijeka.

Uz već spomenute dužnosnice, u organizaciji i provođenju sudjelovale su i druge dužnosnice i dužnosnici stranke predvođeni glavnim tajnikom HSP AS i saborskim zastupnikom Perom Ćorićem. Štand je posjetio i ministar vanjskih poslova te međunarodni tajnik HDZ-a Miro Kovač, kao i mnoga poznata lica društvenog života poput trenera svih trenera Miroslava Ćire Blaževića. (hspas)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content