Od listopada u Virovitici počinje novi studij Računarstva

Od listopada ove godine, na Visokoj školi u Virovitici, kreće novi preddiplomski stručni studij Računarstva, smjer programsko inženjerstvo. Dopusnica, koja je ovih dana stigla u Viroviticu, dobivena je na temelju Elaborata koji je rađen u suradnji s partnerima iz realnog ICT sektora, a raspisan je i Javni natječaj za upis u prvu godinu preddiplomskog stručnog studija Računarstva. U prvu generaciju studenata upisat će se 30 hrvatskih ili pak državljana EU i petero stranih državljana.

Inače, u strukturu studija Računarstva, uključeni su svi relevantni predmeti koji će studentu omogućiti dosezanje onih ishoda učenja koje su definirali upravo poslodavci. Na taj način, stručni studij Računarstva mogao bi postati paradigmom kvalitetnog stručnog studija koji studentima omogućava gotovo trenutnu zapošljivost.

Kroz osnove (objektno-orijentiranog) programiranja, preko programiranja u .NET okolini, osnova web programiranja, kako na strani klijenta tako i na strani poslužitelja, s posebnim naglaskom na skriptne programske jezike; preko programiranja mobilnih aplikacija, te korištenja CMS sustava, studenti će doći do završnog rada koji će biti primjer integracije raznih programskih tehnologija s kojima su se susretali tijekom studija.

Specifičnost ovog studijskog programa je to da će studenti svoja predavanja i laboratorijske vježbe odrađivati u prvoj polovici semestra, kako bi stečena znanja mogli koristiti kroz izradu konstrukcijskih vježbi u drugoj polovici semestra. Kako je suradnja s mnogih ICT tvrtkama već realnost Visoke škole Virovitica, za očekivati je da će i ove vježbe kao i stručna praksa biti rađene u realnom sektoru. Stoga ove vježbe predstavljaju samu srž studija.

Sve informacije studenti mogu dobiti na web stranicama Visoke škole http://www.vsmti.hr, a puno više informacija o samom studiju Računarstva na http://racunarstvo.vsmti.hr.

Studijski program vidljiv je u NISpVU sustavu (Nacionalni informacijski sustav prijave na visoka učilišta) i dostupan za odabir maturantima. (www.vsmti)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content