Održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Sopje

U srijedu, 4. svibnja, u mjesnom domu u Sopju  povodom obilježavanja Dana Općine Sopje održana je svečana sjednica Općinskog vijeća. Svečanu sjednicu  su svojom prisutnošću uveličali predsjednica Skupštine Virovitičko-podravske županije Ana-Marija Petin,  zamjenik župana VPŽ Zdravko Dijaković, gradonačelnik grada Slatine  Ivan Roštaš. gradonačelnik grada Orahovice Josip Nemec,  zamjenica gradonačelnika grada Virovitice Željka Grahovac, načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, načelnik općine Mikleuš Milan Dundović, načelnik općine Nova Bukovica Željko Vencl, načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, načelnik općine Crnac Mato Damjan, načelnik općine Suhopolje Marijan Brlek, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš,  predstavnik PP Slatina Miroslav Buneta, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata predvođeni gospodinom Ivanom Butkom izaslanikom predsjednika HVIDR-e VPŽ, predsjednik slatinske HVIDR-e Mato Bubaš  i drugi uvaženi gosti.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje  Ivo Horvat sažeo je rad Općinskog vijeća u prošloj godini te uputio čestitku svim stanovnicima Općine povodom Dana Općine i blagdana sv. Florijana zaštitnika Općine Sopje.

Načelnik Općine Sopje Josip Granjaš  istaknuo je najvažnije projekte koji su odrađeni u prošloj godini te je također čestitao Dan općine svim stanovnicima. Naglasio je da se svi zajednički moraju truditi kako bi postigli bolji i lagodniji život na prostoru Općine te da će svi općinski dužnosnici i dalje težiti tome.

Čestitkama se pridružio i Igor Fazekaš, ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije koji je prisutnima priopćio da će se uz svesrdnu pomoć Virovitičko-podravske županije i Općine Sopje u centru Sopja graditi nova ambulanta koja bi trebala zadovoljiti sve potrebe Općine Sopje  i svih njenih stanovnika. Najavio je početak radova do kraja 2016. godine.

Gradonačelnik grada Slatine Ivan Roštaš  čestitao je svim mještanima Dan Općine te načelniku Granjašu na realiziranim projektima u prethodnoj godini  i poželio puno sreće u realizaciji projekata u narednom razdoblju.

Čestitkama se pridružio i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Zdravko Dijaković koji je okupljene pozdravio   u ime županije. Pohvalio je projekte koje provodi Općina Sopje i koji se provode na području Općine te izrazio nadu  da se uz suradnju i pomoć državne vlasti može vratiti pozitivno ozračje u općine kao što je Općina Sopje.

Na kraju sjednice predsjednik Općinskog vijeća  Ivo Horvat i načelnik Općine Sopje Josip Granjaš uručili su srebrnu plaketu za doprinos razvoju gospodarstva i zapošljavanja na području Općine Sopje poduzeću Građenje Marković d.o.o. te srebrnu plaketu za plemenitost i solidarnost  u spašavanju tuđih života kroz darivanje krvi Radi Dronjaku iz Vaške. Zahvalnice za izniman doprinos  u razvoju športa na području Općine Sopje dobili su Mario Matić, Damir Rastija i Miroslav Grgić.(www.icv.hr, mt, foto Marko Telišman)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content