Razvojna agencija VIDRA za natječaj INTERREG 5A pripremila ukupno 27 novih projekata

Kada se bude radila statistika, tada će VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije zasigurno biti razvojna agencija s najviše prijavljenih projekata na natječaj INTERREG 5A međunarodne suradnje Mađarska – Hrvatska. To se moglo čuti u utorak ujutro, kako od obnašateljice dužnosti župana VPŽ, Sanje Bošnjak, tako i od ravnateljice VIDRA-e Razvojne agencije VPŽ Emine Kovač.

– Radi se o projektima koji uglavnom u sebi imaju sadržane neke infrastrukturne elemente, rekonstrukcije, izgradnje, opremanje. INTERREG 5A je bio otvoren od 29. veljače, a projekte je pripremila ekipa VIDRA-e od ukupno 27 ljudi – kazala nam je Emina Kovač, ravnateljica VIDRA-e.

Tim projektima, između ostalim, uredit će se rodna kuća Petra Preradovića, kao i Park u Suhopolju. Nastavit će se uređenje kino dvorane u Slatini, a od projekata tu je i Arboretum Lisičine, Gutmanova pruga…

Na odlasku u Budimpeštu, gdje se je u utorak predavala dokumentacija, bila je i obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, koja nam je kazala.

– Po ovim novim projektima vidi se kako se velika većina njih nastavlja na već odrađene projekte iz prve faze. To je pokazatelj dobrog strateškog planiranja, jer smo znali što hoćemo kada smo prvotno kretali u projekt. S obzirom na dosadašnja iskustva, očekujemo da će dobar dio projekata proći, jer je VIDRA uvijek do sada pokazivala ozbiljnost u samom procesu izrade. Iz VIDRA-e ide 27 projekata, a dio njih će dodatno doći i iz Virovitice i Slatine. Uvjerena sam kako će Virovitičko-podravska županija, biti među onim županijama koje su predale najveći broj projekata za ovaj natječaj – kazala nama je Sanja Bošnjak, obnašateljica dužnosti župana Virovitičko-podravske županije.

Ovo je još jedan pokazatelj kako skladna i uigrana uprava može briljantno odraditi posao. Naime, Virovitičko-podravska županija, prema podacima Ministarstva uprave, sa samo 36 zaposlenika je najmanja uprava u RH, no usprkos tome, sa svojim ustanovama i odličnom razvojnom agencijom, može sjajno odraditi posao na korist stanovnika koji žive na ovom području.

(www.vpz.hr)

IMG_6300

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content