Sat astronomije, fizike, filmske umjetnosti, geografije i hrvatskog jezika u Zagrebu

U organizaciji Srednje škole Marka Marulića Slatina učenici prvih razreda opće gimnazije i ekonomije posjetili su prostorije Tehničkog muzeja, Hrvatske Radiotelevizije i Kazališta Kerempuh. Nastavni sadržaji za prvi razred smjera opća gimnazija i ekonomija obuhvaća upoznavanje kulturnih, etničkih i suvremenih promjena u multilingualnom prostoru što će omogućiti učenicima razumjevanje nastavnih sadržaja. Posjet Tehničkom muzeju – planetarij s predavanjem o suvremenim istraživačkim postignućima omogućiti će učenicima nove spoznaje o svemiru i Zemlji kao planetu. Redakcijski odjeli unutar HRT-a prikazati će učenicima suvremenu metodologiju i tehniku te upoznati učenike sa tehnologijom medijske stvarnosti. Predstava „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ jest komedija o društvenim odnosim malog mjesta uz komičan nastup glumaca kazališta Kerempuh kao dio građanskih kompetencija u odgojno-obrazovnom procesu.

Planetarij unutar Tehničkog muzeja zorno je predočio raspored sazviježđa na našem nebu kroz vremenski peroid cijele godine. Uz stručno predavanje voditelja planetarija Antun Radonić učenici su ponovili i utrvdili znanja iz astronomije. Učenici su upoznali strukturu rada Hrvatske Radiotelevizije, mogućnošću interakcije gledatelja i korisnika televizijskih i radijskih sadržaja te razvojem moderne telekomunikacije u Hrvatskoj. Uz moderne oblike komunikacije, igovorena riječ ima veću edukacijsku vrijednost. Te su vrijednosti na komičan način ispričali glumci kazališta Kerempuh na opće zadovoljstvo učenika. Pitanja i oduševljenje glumačkom postavom predstave nastavilo se fotografiranjem učenika i glumaca.

Voditelji posjeta Tehničkom muzeju i planetariju, HRT-u i kazalištu Kerempuh bili su predmetni nastavnici učenicima prvog razreda opće gimnazije i ekonomije Srednje škole Marka Marulića Slatina: Dinka Prenković, Dragan Klement, Dario Vrbaslija i Matija Gosler.

(www.icv.hr, mg)

no images were found

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content